vytisknout velikost písma Vinohradské úterky: nenechte si ujít poslední letošní přednášky

Vinohradské úterky: nenechte si ujít poslední letošní přednášky

Poslední tři letošní přednášky z cyklu Vinohradské úterky, které jsou určeny pro všechny zájemce o pěstování, proběhnou během prosince v termínech 3., 10. a 17.

Pořádá je Základní organizace Českého zahrádkářského svazu v sále Státní veterinární správy České republiky (Slezská 7, Praha 2), konají se vždy v úterý od 17.00 do 19.00 hodin a vstupné je 15 Kč. Na jaká témata se můžete těšit?

  • 3. prosince 2013: Ing.V. Vohralík, Posklizňové práce drobného ovoce – maliny, rybíz, angrešt. Kdy, jak a čím je ošetřovat.
  • 10. prosince 2013: Ing. O. Faměra, Kdy a jak provádíme roubování a očkovaní. To vše pro zmlazení a rekonstrukci zahrad.
  • 17. prosince 2013: J. Kraus, Červené a modré peckoviny. Řez, ochrana a příprava na zimu.
Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

16.  9.  2020 | | 2 N/A