vytisknout velikost písma Víkendové vinobraní na Vinici svaté Kláry v Tróji

Víkendové vinobraní na Vinici svaté Kláry v Tróji

Pokud patříte k milovníkům vinných produktů, zajděte si během některého z víkendových dnů do Botanické zahrady hlavního města Prahy. Na Vinici svaté Kláry vás čeká oblíbené vinobraní.

Přední vinaři nabídnou to nejlepší ze svých sklípků, dojde i na burčák a rozhodně nebude chybět ani víno z Vinice svaté Kláry. Hladové zasytí několik občerstvovacích míst s širokou nabídkou lákavých dobrot. Bez rezervace se na degustaci nedostanete! 

Réva z Vinice svaté Kláry

Sortiment révy vinné se skládá z části produkční a ukázkové. Na produkční části jsou zastoupeny bílé moštové odrůdy (Ryzlink rýnský, Müller-Thurgau, Sauvignon, Muškát moravský, Tramín červený, Ryzlink vlašský, Rulandské šedé), červené moštové odrůdy (Modrý Portugal a Rulandské modré) a stolní odrůdy (Chrupka bílá, Chrupka červená a Královna vinic).

V ukázkové části je sortiment téměř všech moštových odrůd révy vinné, které jsou povoleny k pěstování a výrobě vína v České republice. Další částí ukázkové vinice je sortiment zhruba padesáti stolních odrůd révy vinné, kde se nachází odrůdy vhodné jak pro pěstování venkovní, tak i ve skleníku, odrůdy s různou velikostí a barvou hroznů a bobulí. Dále odrůdy s hrozny o hmotnosti až jeden kilogram, odrůdy vhodné pro přímý konzum, ale i pro zavařování či výrobu lehkých stolních vín.

Bez rezervace se na degustaci nedostanete!

Během soboty i neděle budou od 14.00, 15.00, 16.00, 17.00 a 18.00 hodin probíhat řízené degustace v expozici výroby vína. Cena je 200 Kč za prohlídku. Máte-li o degustaci zájem, rezervujte si místo u Evy Vítové (e-mail: Eva.vitova@botanicka.cz, mobil: 603 582 191).

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Díky jižnímu svahu a bohatému oslunění dozrávají hrozny na Vinici svaté Kláry do výborné kvality. Specialitou je každoroční cuvée s názvem Bílé z Botanické, které je tvořeno každý rok z jiného poměru odrůd  

Ty z vás, kteří si u vínečka rádi zazpíváte nějakou tu lidovku, jistě potěší, že v sobotu si ji budete moci zanotovat s Jožkou Černým. K posezení, tanci i poslechu je vyhrazena terasa u viničního domku. Po oba dny je od 11.00 do 19.00 hodin připravený program:

Sobota:

  • 11.00–13.45 hodin: Eda Wild jr. a band
  • 14.00–15.45 hodin: Pacifik
  • 16.00–17.00 hodin: Cimbálová muzika Michala Horsáka
  • 17.00–17.45 hodin: Jožka Černý
  • 18.00–19.00 hodin: Cimbálová muzika Michala Horsáka

Neděle:

  • 11.00–13.45 hodin: Třehusk
  • 14.00–16.45 hodin: Gladly SW
  • 17.00–19.00 hodin: K.T.O.
Sledujte náš facebook


Nejčtenější články

Co sázet v srpnu, abyste ještě letos mohli sklízet zeleninu?

Co sázet v srpnu, abyste ještě letos mohli sk…

Máte pocit, že je v srpnu na sázení zeleniny pozdě? Omyl. Když zasejete nyní, budete mít čerstvou zeleninu z vlastní zahrádky až do prvních mrazíků.

5.  8.  2022 |
Lucie Kořistová
Zelenina
Zavřeniny nejsou zavařeniny. Vyzkoušejte je, ovoce zůstane plné vitaminů

Zavřeniny nejsou zavařeniny. Vyzkoušejte je, …

Máte na zahradě hromadu ovoce, ale marmelád a kompotů už je plná spíž a vám už se nechce nic dělat? Vyzkoušejte zavřeniny.

14.  8.  2022 |
Lucie Kořistová
Zavřeniny
Pozice psa ve spánku prozradí, jak se cítí a zda není nemocný

Pozice psa ve spánku prozradí, jak se cítí a …

Stejně jako lidé i psi spí v různých polohách. Někteří spí nejčastěji na boku, jiní v klubíčku a další zase na zádech s tlapami ve vzduchu. Vypozoruje-li jejich páníček jejich nejoblíbenější polohu, může se toho o svém chlupatém příteli hodně naučit.

2.  8.  2022 |
Lucie Kořistová
Pes
Plata od vajec nevyhazujte! Společně s dětmi z nich vyrobte krásné papírové dekorace

Plata od vajec nevyhazujte! Společně s dětmi …

Také se vám doma postupně hromadí prázdná plata od vajíček? S trochou kreativity z nich společně s dětmi vyrobíte pěkné dekorace. Potřebujete pouze nůžky, barvy a lepidlo!

13.  8.  2022 |
Kateřina Martínková
Vejce
Jak zpracovat rajčata a papriky

Jak zpracovat rajčata a papriky

Rajčat a paprik se někdy urodí tolik, že je v čerstvém stavu nestačíte zkonzumovat. Jak je můžete zpracovat nebo uskladnit, aby vydržely co nejdéle? Usušte je, zamrazte nebo je skliďte ještě zelené a uložte do přepravek. Jak na to?

9.  8.  2022 |
Alena Menclová
Užitečná zahradaÚrodaRecepty