vytisknout velikost písma Víkendové vinobraní na Vinici svaté Kláry v Tróji

Víkendové vinobraní na Vinici svaté Kláry v Tróji

Pokud patříte k milovníkům vinných produktů, zajděte si během některého z víkendových dnů do Botanické zahrady hlavního města Prahy. Na Vinici svaté Kláry vás čeká oblíbené vinobraní.

Přední vinaři nabídnou to nejlepší ze svých sklípků, dojde i na burčák a rozhodně nebude chybět ani víno z Vinice svaté Kláry. Hladové zasytí několik občerstvovacích míst s širokou nabídkou lákavých dobrot. Bez rezervace se na degustaci nedostanete! 

Réva z Vinice svaté Kláry

Sortiment révy vinné se skládá z části produkční a ukázkové. Na produkční části jsou zastoupeny bílé moštové odrůdy (Ryzlink rýnský, Müller-Thurgau, Sauvignon, Muškát moravský, Tramín červený, Ryzlink vlašský, Rulandské šedé), červené moštové odrůdy (Modrý Portugal a Rulandské modré) a stolní odrůdy (Chrupka bílá, Chrupka červená a Královna vinic).

V ukázkové části je sortiment téměř všech moštových odrůd révy vinné, které jsou povoleny k pěstování a výrobě vína v České republice. Další částí ukázkové vinice je sortiment zhruba padesáti stolních odrůd révy vinné, kde se nachází odrůdy vhodné jak pro pěstování venkovní, tak i ve skleníku, odrůdy s různou velikostí a barvou hroznů a bobulí. Dále odrůdy s hrozny o hmotnosti až jeden kilogram, odrůdy vhodné pro přímý konzum, ale i pro zavařování či výrobu lehkých stolních vín.

Bez rezervace se na degustaci nedostanete!

Během soboty i neděle budou od 14.00, 15.00, 16.00, 17.00 a 18.00 hodin probíhat řízené degustace v expozici výroby vína. Cena je 200 Kč za prohlídku. Máte-li o degustaci zájem, rezervujte si místo u Evy Vítové (e-mail: Eva.vitova@botanicka.cz, mobil: 603 582 191).

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Díky jižnímu svahu a bohatému oslunění dozrávají hrozny na Vinici svaté Kláry do výborné kvality. Specialitou je každoroční cuvée s názvem Bílé z Botanické, které je tvořeno každý rok z jiného poměru odrůd  

Ty z vás, kteří si u vínečka rádi zazpíváte nějakou tu lidovku, jistě potěší, že v sobotu si ji budete moci zanotovat s Jožkou Černým. K posezení, tanci i poslechu je vyhrazena terasa u viničního domku. Po oba dny je od 11.00 do 19.00 hodin připravený program:

Sobota:

  • 11.00–13.45 hodin: Eda Wild jr. a band
  • 14.00–15.45 hodin: Pacifik
  • 16.00–17.00 hodin: Cimbálová muzika Michala Horsáka
  • 17.00–17.45 hodin: Jožka Černý
  • 18.00–19.00 hodin: Cimbálová muzika Michala Horsáka

Neděle:

  • 11.00–13.45 hodin: Třehusk
  • 14.00–16.45 hodin: Gladly SW
  • 17.00–19.00 hodin: K.T.O.
Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak vypěstovat mangovník z pecky manga z obchodu

Jak vypěstovat mangovník z pecky manga z obch…

Plody manga, které jsou právě nyní na trhu, u nás zdomácněly velmi rychle. Mangovník sice mezi běžně pěstované pokojové květiny nepatří, ale z pecky jej vypěstujeme celkem snadno. Jen vědět, jak na to.

7.  1.  2018 |
Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

Rok co rok si pořizujete vánoční hvězdu, ale její konec bývá neslavný? Na vině je jedna či hned několik pěstitelských chyb, jichž se dopouštíte. Zjistěte, co děláte špatně, a řiďte se našimi radami.

6.  12.  2017 |
5 tipů, jak v domácnosti využít slupky z pomeranče

5 tipů, jak v domácnosti využít slupky z pome…

Šťavnaté, chutné a plné vitamínů. Pomeranče jsou nejoblíbenějším jižním ovocem. Konzumujeme je jen tak, lisujeme z nich čerstvý džus, přidáváme je do dezertů a koláčů. Slupky z nich ale vždycky skončí v koši, v lepším případě v kompostu. Přitom existuje spousta praktických způsobů jejich využití.

6.  1.  2018 |
Ani v lednu sadař nezahálí. Jak pečovat o ovocné stromy v zimě?

Ani v lednu sadař nezahálí. Jak pečovat o ovo…

Na zahradě je stále co dělat. A nejen na ní, při přebírání uskladněného ovoce zakopneme o staré hrábě, což nám připomene, že je čas na údržbu nářadí, postarat se o vysazené stromy a začít se připravovat na jaro.

2.  1.  2018 |
Rady z tropů: Kiwi vám zajistí dlouhé mládí

Rady z tropů: Kiwi vám zajistí dlouhé mládí

Kiwi už se stalo běžnou součástí jídelníčku i u nás. Většinou známe jen to zelené, není však jediné. Ochutnáte i plody jinak zbarvené?

3.  1.  2018 |