vytisknout velikost písma Víkendové vinobraní na Vinici svaté Kláry v Tróji

Víkendové vinobraní na Vinici svaté Kláry v Tróji

Pokud patříte k milovníkům vinných produktů, zajděte si během některého z víkendových dnů do Botanické zahrady hlavního města Prahy. Na Vinici svaté Kláry vás čeká oblíbené vinobraní.

Přední vinaři nabídnou to nejlepší ze svých sklípků, dojde i na burčák a rozhodně nebude chybět ani víno z Vinice svaté Kláry. Hladové zasytí několik občerstvovacích míst s širokou nabídkou lákavých dobrot. Bez rezervace se na degustaci nedostanete! 

Réva z Vinice svaté Kláry

Sortiment révy vinné se skládá z části produkční a ukázkové. Na produkční části jsou zastoupeny bílé moštové odrůdy (Ryzlink rýnský, Müller-Thurgau, Sauvignon, Muškát moravský, Tramín červený, Ryzlink vlašský, Rulandské šedé), červené moštové odrůdy (Modrý Portugal a Rulandské modré) a stolní odrůdy (Chrupka bílá, Chrupka červená a Královna vinic).

V ukázkové části je sortiment téměř všech moštových odrůd révy vinné, které jsou povoleny k pěstování a výrobě vína v České republice. Další částí ukázkové vinice je sortiment zhruba padesáti stolních odrůd révy vinné, kde se nachází odrůdy vhodné jak pro pěstování venkovní, tak i ve skleníku, odrůdy s různou velikostí a barvou hroznů a bobulí. Dále odrůdy s hrozny o hmotnosti až jeden kilogram, odrůdy vhodné pro přímý konzum, ale i pro zavařování či výrobu lehkých stolních vín.

Bez rezervace se na degustaci nedostanete!

Během soboty i neděle budou od 14.00, 15.00, 16.00, 17.00 a 18.00 hodin probíhat řízené degustace v expozici výroby vína. Cena je 200 Kč za prohlídku. Máte-li o degustaci zájem, rezervujte si místo u Evy Vítové (e-mail: Eva.vitova@botanicka.cz, mobil: 603 582 191).

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Díky jižnímu svahu a bohatému oslunění dozrávají hrozny na Vinici svaté Kláry do výborné kvality. Specialitou je každoroční cuvée s názvem Bílé z Botanické, které je tvořeno každý rok z jiného poměru odrůd  

Ty z vás, kteří si u vínečka rádi zazpíváte nějakou tu lidovku, jistě potěší, že v sobotu si ji budete moci zanotovat s Jožkou Černým. K posezení, tanci i poslechu je vyhrazena terasa u viničního domku. Po oba dny je od 11.00 do 19.00 hodin připravený program:

Sobota:

  • 11.00–13.45 hodin: Eda Wild jr. a band
  • 14.00–15.45 hodin: Pacifik
  • 16.00–17.00 hodin: Cimbálová muzika Michala Horsáka
  • 17.00–17.45 hodin: Jožka Černý
  • 18.00–19.00 hodin: Cimbálová muzika Michala Horsáka

Neděle:

  • 11.00–13.45 hodin: Třehusk
  • 14.00–16.45 hodin: Gladly SW
  • 17.00–19.00 hodin: K.T.O.
Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

15.  9.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Jak pěstovat vřes na zahradě i v truhlíku na balkoně?

Jak pěstovat vřes na zahradě i v truhlíku na …

Vřesy rozkvétají mezi posledními rostlinami od konce léta do pozdního podzimu. Ozdobí truhlíky, zahradu a doplní i podzimní aranžmá. Co všechno potřebuje vřes na zahradě i v truhlíku a jak založit nové vřesoviště?

28.  8.  2018 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný je nejnebezpečnější houbou pro houbaře. Málokdo totiž čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce. Jak rozeznat tento jedovatý žampion, který vás může dostat do nemocnice, od žampionu jedlého?

31.  7.  2018 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

18.  9.  2018 | | 2 N/A