vytisknout velikost písma Víkendové vinobraní na Vinici svaté Kláry v Tróji

Víkendové vinobraní na Vinici svaté Kláry v Tróji

Pokud patříte k milovníkům vinných produktů, zajděte si během některého z víkendových dnů do Botanické zahrady hlavního města Prahy. Na Vinici svaté Kláry vás čeká oblíbené vinobraní.

Přední vinaři nabídnou to nejlepší ze svých sklípků, dojde i na burčák a rozhodně nebude chybět ani víno z Vinice svaté Kláry. Hladové zasytí několik občerstvovacích míst s širokou nabídkou lákavých dobrot. Bez rezervace se na degustaci nedostanete! 

Réva z Vinice svaté Kláry

Sortiment révy vinné se skládá z části produkční a ukázkové. Na produkční části jsou zastoupeny bílé moštové odrůdy (Ryzlink rýnský, Müller-Thurgau, Sauvignon, Muškát moravský, Tramín červený, Ryzlink vlašský, Rulandské šedé), červené moštové odrůdy (Modrý Portugal a Rulandské modré) a stolní odrůdy (Chrupka bílá, Chrupka červená a Královna vinic).

V ukázkové části je sortiment téměř všech moštových odrůd révy vinné, které jsou povoleny k pěstování a výrobě vína v České republice. Další částí ukázkové vinice je sortiment zhruba padesáti stolních odrůd révy vinné, kde se nachází odrůdy vhodné jak pro pěstování venkovní, tak i ve skleníku, odrůdy s různou velikostí a barvou hroznů a bobulí. Dále odrůdy s hrozny o hmotnosti až jeden kilogram, odrůdy vhodné pro přímý konzum, ale i pro zavařování či výrobu lehkých stolních vín.

Bez rezervace se na degustaci nedostanete!

Během soboty i neděle budou od 14.00, 15.00, 16.00, 17.00 a 18.00 hodin probíhat řízené degustace v expozici výroby vína. Cena je 200 Kč za prohlídku. Máte-li o degustaci zájem, rezervujte si místo u Evy Vítové (e-mail: Eva.vitova@botanicka.cz, mobil: 603 582 191).

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Díky jižnímu svahu a bohatému oslunění dozrávají hrozny na Vinici svaté Kláry do výborné kvality. Specialitou je každoroční cuvée s názvem Bílé z Botanické, které je tvořeno každý rok z jiného poměru odrůd  

Ty z vás, kteří si u vínečka rádi zazpíváte nějakou tu lidovku, jistě potěší, že v sobotu si ji budete moci zanotovat s Jožkou Černým. K posezení, tanci i poslechu je vyhrazena terasa u viničního domku. Po oba dny je od 11.00 do 19.00 hodin připravený program:

Sobota:

  • 11.00–13.45 hodin: Eda Wild jr. a band
  • 14.00–15.45 hodin: Pacifik
  • 16.00–17.00 hodin: Cimbálová muzika Michala Horsáka
  • 17.00–17.45 hodin: Jožka Černý
  • 18.00–19.00 hodin: Cimbálová muzika Michala Horsáka

Neděle:

  • 11.00–13.45 hodin: Třehusk
  • 14.00–16.45 hodin: Gladly SW
  • 17.00–19.00 hodin: K.T.O.
Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Samosběr jahod: Kde si nasbírat jahody a ušetřit? Přehled míst v celé ČR

Samosběr jahod: Kde si nasbírat jahody a ušet…

Milujete čerstvé jahody? Pokud člověk nemá zahradu a nechce jahody kupovat v obchodě, nabízí se samosběr jahod. Přinášíme vám přehled míst v jednotlivých krajích České republiky, kde si můžete nasbírat jahody.

17.  6.  2017 |
Jak připravit vynikající med z květů černého bezu

Jak připravit vynikající med z květů černého …

Na nachlazení, kašel, horečku i bolest v krku. Med z květů černého bezu je nejen chutný a voňavý, ale i zdravý. A jeho výroba nevyjde vůbec draze.

16.  6.  2017 |
Co dokáže na zahradě flox alias plamenka?

Co dokáže na zahradě flox alias plamenka?

Plamenka patří právem k nejoblíbenějším trvalkám, protože vytvoří květinovou bariéru přesně tam, kde ji potřebujete – u cesty, na záhoně či v nádobě. Květy hýří barvami, nádherně voní a lákají motýly. Co chtít víc?

20.  6.  2017 |
Jak pěstovat jahody? Podle desatera

Jak pěstovat jahody? Podle desatera

Péče o jahody nespočívá jen ve výsadbě a sklizni. Je toho mnohem víc, aby jahody dávaly bohatou úrodu. Nabízíme vám přehled toho nejdůležitějšího, co jahodám vyhovuje a co potřebují.

30.  5.  2017 |
Dvouletky jsou nenáročné rostliny, které ozdobí zahradu dva roky po sobě

Dvouletky jsou nenáročné rostliny, které ozdo…

Zaseté letničky nevzešly a „straší“ vám na zahradě prázdné místo? Snadná pomoc – vysejte některou z dvouletek a máte po starosti. Právě teď je pro jejich výsev ten správný čas.

13.  6.  2017 |