vytisknout velikost písma Víkendové vinobraní na Vinici svaté Kláry v Tróji

Víkendové vinobraní na Vinici svaté Kláry v Tróji

Pokud patříte k milovníkům vinných produktů, zajděte si během některého z víkendových dnů do Botanické zahrady hlavního města Prahy. Na Vinici svaté Kláry vás čeká oblíbené vinobraní.

Přední vinaři nabídnou to nejlepší ze svých sklípků, dojde i na burčák a rozhodně nebude chybět ani víno z Vinice svaté Kláry. Hladové zasytí několik občerstvovacích míst s širokou nabídkou lákavých dobrot. Bez rezervace se na degustaci nedostanete! 

Réva z Vinice svaté Kláry

Sortiment révy vinné se skládá z části produkční a ukázkové. Na produkční části jsou zastoupeny bílé moštové odrůdy (Ryzlink rýnský, Müller-Thurgau, Sauvignon, Muškát moravský, Tramín červený, Ryzlink vlašský, Rulandské šedé), červené moštové odrůdy (Modrý Portugal a Rulandské modré) a stolní odrůdy (Chrupka bílá, Chrupka červená a Královna vinic).

V ukázkové části je sortiment téměř všech moštových odrůd révy vinné, které jsou povoleny k pěstování a výrobě vína v České republice. Další částí ukázkové vinice je sortiment zhruba padesáti stolních odrůd révy vinné, kde se nachází odrůdy vhodné jak pro pěstování venkovní, tak i ve skleníku, odrůdy s různou velikostí a barvou hroznů a bobulí. Dále odrůdy s hrozny o hmotnosti až jeden kilogram, odrůdy vhodné pro přímý konzum, ale i pro zavařování či výrobu lehkých stolních vín.

Bez rezervace se na degustaci nedostanete!

Během soboty i neděle budou od 14.00, 15.00, 16.00, 17.00 a 18.00 hodin probíhat řízené degustace v expozici výroby vína. Cena je 200 Kč za prohlídku. Máte-li o degustaci zájem, rezervujte si místo u Evy Vítové (e-mail: Eva.vitova@botanicka.cz, mobil: 603 582 191).

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Díky jižnímu svahu a bohatému oslunění dozrávají hrozny na Vinici svaté Kláry do výborné kvality. Specialitou je každoroční cuvée s názvem Bílé z Botanické, které je tvořeno každý rok z jiného poměru odrůd  

Ty z vás, kteří si u vínečka rádi zazpíváte nějakou tu lidovku, jistě potěší, že v sobotu si ji budete moci zanotovat s Jožkou Černým. K posezení, tanci i poslechu je vyhrazena terasa u viničního domku. Po oba dny je od 11.00 do 19.00 hodin připravený program:

Sobota:

  • 11.00–13.45 hodin: Eda Wild jr. a band
  • 14.00–15.45 hodin: Pacifik
  • 16.00–17.00 hodin: Cimbálová muzika Michala Horsáka
  • 17.00–17.45 hodin: Jožka Černý
  • 18.00–19.00 hodin: Cimbálová muzika Michala Horsáka

Neděle:

  • 11.00–13.45 hodin: Třehusk
  • 14.00–16.45 hodin: Gladly SW
  • 17.00–19.00 hodin: K.T.O.
Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak pěstovat vřes v truhlíku na balkoně i na zahradě

Jak pěstovat vřes v truhlíku na balkoně i na …

Vřesy rozkvétají mezi posledními rostlinami od konce léta do pozdního podzimu a ozdobí truhlíky, zahradu a doplní i podzimní aranžmá.

14.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |