5
Fotogalerie

Velká orchidejová výstava: soutěž o vstupenky

Pro všechny milovníky exotických rostlin jsme ve spolupráci s pořadatelem akce Botanickou zahradou a arboretem Mendelovy univerzity v Brně připravili soutěž o vstupenky na Velkou výstavu orchidejí a tilandsií.

Prostory Botanické zahrady Mendelovy univerzity (na ulici třída Generála Píky 1, zastávka tramvají číslo 9 a 11 – Bieblova) budou návštěvníkům otevřeny v termínu od 25. února do 14. března 2011, a to denně od 10.00 do 18.00 hodin.


Zvětšit mapu

Nechte se unést barvami a vůněmi

Po dobu tří týdnů budete mít možnost zhlédnout vzácnou, v Evropě jedinečnou, sbírku orchidejí, jež čítá na čtyři tisíce taxonů těchto rostlin. Určitě vás zaujmou rozmanitostí barev, tvarů i omamnou vůní květů. Po celou dobu výstavy bude pro potřeby návštěvníků zřízena poradenská služba. 

Cycnoches chlorochilon.JPG

Atraktivnost výstavy umocní i promítání filmu Sbírkou orchidejí s průvodcem či vodní kaskáda s akvarijními rybami a vodními rostlinami v první výstavní hale. Malí návštěvníci mohou obdivovat živé představitele říše hmyzu. Pro ty, kteří nechtějí odejít z výstavy bez suvenýru, je určen prodej ve spodní části administrativní budovy. 

orchideje_1.JPG

Cattleya walkeriana.JPG

Stanhopea warscewicziana.JPG

Prodej rostlin součástí výstavy

Ke koupi budou připraveny nejen botanické a hybridní orchideje, ale také tilandsie, masožravé rostliny, kaktusy a sukulenty či zajímavé pokojové rostliny a v neposlední řadě substráty, cocochipsy, rašeliník, korek nebo průhledné květináče.

Vstupné pro dospělé je 100 Kč, pro děti od 6 do 15 let, studenty do 26 let a důchodce 50 Kč. Děti do 6 let, ZTP, ZTP průvodce mají vstup zdarma. Rodinné vstupné (2 dospělí, 2 až 5 dětí) vás přijde na 200 Kč.

orchideje_4.JPG

Soutěžte s námi  

Chcete-li se výstavy zúčastnit, zkuste získat vstupenky v soutěži s AbecedouZahrady.cz. Vymyslete a pošlete nám námět na článek týkající se orchidejí, který bychom mohli v rámci seriálu Jak pěstovat orchideje v budoucnu zpracovat. Podmínkou je, že se musí jednat o téma nové, kterému jsme se v žádném z dílů tohoto seriálu dosud nevěnovali.  

Své odpovědi posílejte do pondělí 21. února na adresu hradova@mf.cz. Do předmětu zprávy napište heslo Soutěž. Odpovědi neoznačené uvedeným heslem stejně jako odpovědi bez adresy trvalého bydliště soutěžícího a jeho celého jména nebudou do soutěže zařazeny. Pět z vás s nejlepšími náměty od nás získá vždy po dvou vstupenkách.

Doporučujeme

Články odjinud