vytisknout velikost písma Velikonoce s častolovickými zahrádkáři

Přijměte pozvání od ZO ČZS Častolovice k oslavě jarních svátků, která se koná od 14. do 16. března 2008. Můžete se těšit na staročeské velikonoční tradice východních Čech, na ručně malované kraslice ve všech barvách a různých provedeních s praktickou ukázkou jejich tvorby, na podoby velikonočního stolu našich prababiček, různé velikonoční prostírání s gastronomickými pochutinami, výrobky z proutí, rákosu, lýka, šustí a dalšího dostupného přírodního materiálu, na zdobení perníků, staročeská řemesla, paličkování, háčkování i vyšívání. 

Která kraslice bude tento rok nejkrásnější?

Čeká vás také soutěž o nejlepší kolekci kraslic, do které se může každý alespoň dva dny před výstavou přihlásit (vyhodnocení proběhne 16. března 2008). K prodeji budou připravena nejen malovaná vajíčka, pomlázky, velikonoční perníky, keramika, proutěné zboží, knížky a ozdoby připomínající příchod jara, ale také veliké množství zahrádkářských potřeb, květiny a zeleninová sadba, okrasné stromky i truhlářské potřeby. Více informací je k dispozici na webových stránkách www.zahradkari.com, případně na tel. čísle 721 311 719.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |