vytisknout velikost písma Večerní prohlídky skleníkem Fata Morgana začínají!

Večerní prohlídky skleníkem Fata Morgana začínají!

Láká vás představa noční procházky tropickou přírodou? Nyní máte příležitost k její realizaci, a to ve skleníku Fata Morgana v Botanické zahradě hlavního města Prahy při nočním provázení. Atmosféru pralesa zažijete na prostoru 1750 metrů čtverečních, který je rozdělený do tří samostatných částí.

Ty se od sebe liší rozdílnou teplotou a vlhkostí vzduchu, jež umožňují pěstování různých rostlinných druhů tropického a částečně i subtropického klimatického pásma, které si budete moci pod vedením průvodců prohlédnout od 10. ledna do 22. března. 

 

Atmosféru nočních prohlídek dokresluje speciální osvětlení, autentické hvízdání žabiček bezblanek a intenzivní vůně květin lákajících své opylovače. 

 

Místo si předem rezervujte!  

Prohlídky budou probíhat během lednových a únorových pátků od 18.00 hodin, v březnu vždy v pátek a sobotu od 19.00 hodin. Vstupné na tuto akci je 150 Kč, pro studenty a děti 75 Kč, děti do 5 let mají vstup zdarma (slevu pro ZTP či důchodce nelze uplatnit).

Vzhledem k tomu, že počet účastníků ve skupinkách je omezen, zájemci si musí své místo rezervovat. Učinit tak mohou na telefonním čísle 603 582 191 nebo na adrese eva.vitova(zavináč)botanicka.cz.

Zdroj: Botanická zahrada hlavního města Prahy 

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Mátový sirup osvěží, ale také léčí. Udělejte jej zastudena, ať nezničíte účinné látky

Mátový sirup osvěží, ale také léčí. Udělejte …

Máta je tradiční bylinkou v českých zahrádkách, její pěstování je jednoduché a chuť výborná. Máte ještě pár týdnů, než zvadne a zaschne, tak si z ní udělejte skvělý sirup.

27.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A návod na pěstování

Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A ná…

Má šťavnatou dužinu, lahodnou, mírně nakyslou, osvěžující chuť. Vzdáleně připomíná fík, jde ale o plod opuncie. Pokud jste ho ještě neochutnali, o hodně jste přišli. Poradíme vám nejen, jak kaktusové fíky jíst a správně připravit, ale i jak opuncii pěstovat.

23.  9.  2020 |