vytisknout velikost písma Vážná hudba zazní mezi exotickými rostlinami. Buďte u toho!

Zpříjemněte si pracovní týden a poslechněte si koncert vážné hudby v originálním prostředí skleníku botanické zahrady.

Pořádá jej Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze, v jejíchž prostorech právě probíhá i výstava masožravých rostlin.

Svatojánský koncert, jak byl nazván, se uskuteční ve středu 22. června v době od 15.00 do 17.00 hodin. Vstupenky si můžete zakoupit v předprodeji přímo v pokladně ve skleníku.

Cyklus koncertů vážné hudby je v plánu i na podzim

Vstupné je 100 Kč, hrát bude Komorní soubor Temperament 430. Pokud vás idea poslechu hudby uprostřed exotických rostlin zaujala, ale nemáte zítra čas, nesmutněte. Cyklus koncertů vážné hudby v plenéru botanické zahrady bude pokračovat opět na podzim tohoto roku.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo či zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad!

13.  10.  2017 |
Co s muškáty přes zimu?

Co s muškáty přes zimu?

Muškáty (pelargonie) a jejich zazimování řeší snad každý pěstitel balkonových rostlin. Vypravili jsme se proto pro praktické rady za zkušenou pěstitelkou, paní Valinovou do Budyně nad Ohří.

1.  10.  2017 | | 2 N/A
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A