vytisknout velikost písma Vánoční stromek v květináči: který druh si vybrat

Umělý vánoční strom nevoní, řezaný opadává, a proto upřednostňujete stromek živý, v květináči? Který zvolit? Poradíme vám, jaké mají jednotlivé druhy stromků vlastnosti a jak se o ně postarat, aby pobyt v teple přežily.
Vánoční stromek v květináči: který druh si vybrat

Při výběru buďte pozorní

Některé vánoční stromky v květináčích se k dalšímu pěstování nehodí, protože se sázejí narychlo, s radikálně zkrácenými kořeny, pouze pro prodloužení své životnosti během svátků.

K těm vhodným k dalšímu pěstování patří stromky zasazené již koncem léta či na podzim. Od té doby totiž už mírně prokořenily a při vhodné péči mohou pokračovat v dalším růstu. Vyberte si proto strom dobře zakořeněný, který si budete moci řádně prohlédnout.

Pokud uvidíte kořeny bohatě rozvětvené, jemnější a vcelku, jedná se o kvalitní rostlinu. V opačném případě spatříte méně silnějších kořenů s opadávající zeminou. Zdravý jehličnan poznáte podle elasticity větviček a ohebnosti jehlic – neopadávají při zatřesení. Jehličí by mělo být svěží, bez znaků zažloutnutí a zapaření.

Jak se postarat o vánoční stromek, aby vám dlouho vydržel se dočtete ZDE.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |