vytisknout velikost písma Vánoční stromek ozdobte netradičně: kvetoucími rostlinami

Rozhodli jste se, že váš letošní vánoční stromek bude rostlý v květináči? V tom případě vyzkoušejte něco nového a dopřejte mu netradiční vzhled. Usaďte ho do krásného obalu a nazdobte malými krémovými poinsettiemi, které mu společně s vánočními ozdobami a stuhami dodají tu pravou slavnostní atmosféru.

Co budete potřebovat

  • slaměný kruh;
  • vlnu (zelené barvy);
  • dekorační stuhy (v barvě zlaté a zelené);
  • floristický drát;
  • vánoční ozdoby ve tvaru hvězdy a koulí (zlaté);
  • dekorativní nádobu;
  • menší jehličnan pěstovaný v květináči;
  • plastikové kelímky;
  • hnědou plst;
  • několik malých, krémově zbarvených poinsettií.
Klepněte pro větší obrázek
V prvním kroku se věnujte dekoraci slaměného kruhu. Omotejte ho pečlivě vlnou, která svou barvou připomíná mech. Potom jej na jednom místě ozdobte několika stužkami a drátkem k němu připevněte zlatou hvězdu. Takto upravený ho položte na hrdlo dekorativní nádoby (může jí být váza nebo okrasný obal na květináč). Nezapomeňte, že obvod věnce by měl být o trošku větší než obvod nádoby, aby nepropadl na její dno.
Klepněte pro větší obrázek
Výsledný vizuální efekt bude nejpůsobivější, pokud použijete nádobu mosaznou či s metalickým povrchem. Opatrně do ní umístěte skrz slaměný kruh květináč s menším jehličnanem. Je-li příliš vysoká, jehličnan dostatečně podložte. Uřízněte horní okraj plastikového kelímku, na jeho vrcholku propíchněte dvě protilehlé dírky a k nim připevněte dva dlouhé a silné zelené floristické dráty
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Z hnědé plsti slepte malé, ale přitom dostatečně velké kapsičky, do nichž plastikové kelímky po jednom vložíte. Ty dodají další pevnost drátěné podpoře. Nyní okolo svého jehličnanu umístěte takto vytvořené plstěné kalíšky s poinsettiemi a zajistěte je pomocí připravených drátků. Kolik rostlinek použijete, záleží na velikosti stromku a vašem vkusu
Klepněte pro větší obrázek
Na samotný závěr připevněte opět pomocí drátku vánoční koule a rozmístěte je okolo malých poinsettií. Na fotografiích vidíte, že v tomto případě byly vybrány koule ve dvou odstínech zlaté barvy, která se objevuje i na stužce, aby celá dekorace ladila Klepněte pro větší obrázek
Nyní už můžete obdivovat váš zázračný vánoční strom v plném květu!

Stromku dopřejte vhodné podmínky

Jak se o vánoční stromek v květináči co nejlépe postarat? Dodržujte rady od odborníků z Ekologického institutu Veronica:

  • Den nebo dva před Vánocemi přeneste jehličnan do temperovaného prostředí (do chodby, kočárkárny, dílny či garáže).
  • Před přenesením do místnosti snižte na několik hodin teplotu pokoje asi na 15 stupňů.
  • Po celou dobu se snažte udržovat vysokou vlhkost pokoje (asi 75 procent relativní vlhkosti). Nejlépe poslouží mechanický rozprašovač, kterým stromek několikrát denně budete mlžit.
  • Je třeba ho pravidelně zalévat, třeba i dvakrát denně, aby zemina, ve které je usazen, byla stále vlhká.
  • Bylo by také vhodné se zříci svíček připevněných ke stromku.
  • Rozhodně vždy stromek držte v teplé místnosti co nejkratší dobu.
  • Před jeho navrácením na balkon, dvorek či zahradu jej opět ponechejte nejméně dva dny v temperované místnosti.
  • Na jaře, hned jak to počasí dovolí, můžete stromek vysadit na vlastním pozemku a nechat jej tam růst nebo ho i s kontejnerem na zahradě zasenkujte (přihrňte hlínou) a znovu použijte o příštích Vánocích.

Zdroj: Stars for Europe

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |