Vánoční stromek, kterým podpoříte přírodu, nabízí Veronica

Stejně jako v předchozích letech můžete si i letos pořídit coby vánoční stromek jedličku v květináči, kterou po svátcích nevyhodíte, ale necháte si ji a na jaře vysadíte na svou zahradu či společně s ostatními vlastníky těchto stromků do lesa v rámci jarní výsadby, která je naplánována na 12. dubna 2014 a odehraje se nedaleko Brna za Soběšicemi. 

Stromečky vysoké kolem čtyřiceti centimetrů prodává Ekologický institut Veronica. Jeho cílem je neničit kvůli několika dnům vánočních svátků spoustu mladých stromků, ale naopak využít tradice Vánoc k podpoře městské zeleně a lesa výsadbou jedle bělokoré.

 

Výsadba jedliček je každoročním vyvrcholením iniciativy na podporu původní české dřeviny – jedle bělokoré, která v průběhu posledních let z české přírody téměř vymizela.

 

 

Prodej jehliček bude zahájen ve čtvrtek 28. listopadu a potrvá až do pátku 20. prosince. Pořídíte je za 99 Kč v sídle institutu Veronica na Panské 9 od pondělí do čtvrtka od 9.00 do 17.00 hodin v Brně či na dalších místech:

  • Rezekvítek, Kamenná 6
  • YMCA Brno, Kounicova 3
  • Lipka, Lipová 20
  • EkoCentrum, Ponávka 2
  • Ekoporadna Tišnovsko, náměstí 28. října 28, Tišnov
jedlicka_1.jpg jedlicka_2.jpg
Velikost jedliček je v kvalitě dostatečné pro výsadbu do lesa 

Všechny stromy mají certifikát FSC, což znamená, že pocházejí z přírodě blízkého lesnictví. Nemusíte se obávat, že nebudete vědět, jak se o jedličku až do jara správně postarat – při nákupu dostanete návod s podrobným popisem péče a pozvánku na plánovanou slavnostní výsadbu. 

Zdroj: Ekologický institut Veronica

Doporučujeme

Články odjinud