vytisknout velikost písma Vánoční stromek, kterým podpoříte přírodu, nabízí Veronica

Vánoční stromek, kterým podpoříte přírodu, nabízí Veronica

Stejně jako v předchozích letech můžete si i letos pořídit coby vánoční stromek jedličku v květináči, kterou po svátcích nevyhodíte, ale necháte si ji a na jaře vysadíte na svou zahradu či společně s ostatními vlastníky těchto stromků do lesa v rámci jarní výsadby, která je naplánována na 12. dubna 2014 a odehraje se nedaleko Brna za Soběšicemi. 

Stromečky vysoké kolem čtyřiceti centimetrů prodává Ekologický institut Veronica. Jeho cílem je neničit kvůli několika dnům vánočních svátků spoustu mladých stromků, ale naopak využít tradice Vánoc k podpoře městské zeleně a lesa výsadbou jedle bělokoré.

 

Výsadba jedliček je každoročním vyvrcholením iniciativy na podporu původní české dřeviny – jedle bělokoré, která v průběhu posledních let z české přírody téměř vymizela.

 

 

Prodej jehliček bude zahájen ve čtvrtek 28. listopadu a potrvá až do pátku 20. prosince. Pořídíte je za 99 Kč v sídle institutu Veronica na Panské 9 od pondělí do čtvrtka od 9.00 do 17.00 hodin v Brně či na dalších místech:

  • Rezekvítek, Kamenná 6
  • YMCA Brno, Kounicova 3
  • Lipka, Lipová 20
  • EkoCentrum, Ponávka 2
  • Ekoporadna Tišnovsko, náměstí 28. října 28, Tišnov
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Velikost jedliček je v kvalitě dostatečné pro výsadbu do lesa 

Všechny stromy mají certifikát FSC, což znamená, že pocházejí z přírodě blízkého lesnictví. Nemusíte se obávat, že nebudete vědět, jak se o jedličku až do jara správně postarat – při nákupu dostanete návod s podrobným popisem péče a pozvánku na plánovanou slavnostní výsadbu. 

Zdroj: Ekologický institut Veronica

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |