vytisknout velikost písma Vánoční atmosféra na vás dýchne v botanické zahradě

Vánoční atmosféra na vás dýchne v botanické zahradě

Rádi byste se už naladili na předvánoční čas? V tom případě si naplánujte výlet do Botanické zahrady Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze (Na Slupi 16), kde počínaje dnešním dnem začíná tradiční vánoční výstava nazvaná U vánočního stolu.

Prohlédnout si ji můžete v horním skleníku, a to až do 2. ledna 2014, denně v době od 10.00 do 17.00 hodin. Výjimkou bude 24. a 31. prosinec, kdy se zavírací doba posune o hodinu dříve, tedy na 16. hodinu. Vstupné je 50 Kč, snížené 40 Kč.

Jak vypadaly Vánoce v časech minulých

Co bude na výstavě k vidění? Těšit se můžete na starodávné vánoční dekorace našich předků, betlémy a mnoho dobových rekvizit, na živé vánoční stromky ozdobené pro srovnání starými i novými ozdobami a výrobky tvůrců z Klubu lidové tvorby, jejichž práce vycházejí z českých lidových tradic a které je možné koupit.

Jak výstavu, tak i jednotlivé exponáty doplňují informační texty. Adventní dobu návštěvníkům připomenou také kateřinské, mikulášské, hrníčkové a přástevnické vrkoče, zdobené věnce, figurky ze sušeného ovoce, sluníčka nebo mikulášská a jiná staročeská pečiva. Pozornost jistě vzbudí i perníkový a hokynářský krámek.

Zdroj: Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze 

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

12.  10.  2018 |
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo nebo zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad.

5.  9.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařovačky

Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařov…

Chcete si pořídit netradiční dekoraci, která navodí tu správnou atmosféru a všichni hosté ji navíc budou obdivovat? Pak se pusťte do výroby zimního svícnu ze zavařovací sklenice.

7.  11.  2018 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

19.  9.  2018 |