vytisknout velikost písma Vánoční atmosféra na vás dýchne v botanické zahradě

Vánoční atmosféra na vás dýchne v botanické zahradě

Rádi byste se už naladili na předvánoční čas? V tom případě si naplánujte výlet do Botanické zahrady Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze (Na Slupi 16), kde počínaje dnešním dnem začíná tradiční vánoční výstava nazvaná U vánočního stolu.

Prohlédnout si ji můžete v horním skleníku, a to až do 2. ledna 2014, denně v době od 10.00 do 17.00 hodin. Výjimkou bude 24. a 31. prosinec, kdy se zavírací doba posune o hodinu dříve, tedy na 16. hodinu. Vstupné je 50 Kč, snížené 40 Kč.

Jak vypadaly Vánoce v časech minulých

Co bude na výstavě k vidění? Těšit se můžete na starodávné vánoční dekorace našich předků, betlémy a mnoho dobových rekvizit, na živé vánoční stromky ozdobené pro srovnání starými i novými ozdobami a výrobky tvůrců z Klubu lidové tvorby, jejichž práce vycházejí z českých lidových tradic a které je možné koupit.

Jak výstavu, tak i jednotlivé exponáty doplňují informační texty. Adventní dobu návštěvníkům připomenou také kateřinské, mikulášské, hrníčkové a přástevnické vrkoče, zdobené věnce, figurky ze sušeného ovoce, sluníčka nebo mikulášská a jiná staročeská pečiva. Pozornost jistě vzbudí i perníkový a hokynářský krámek.

Zdroj: Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze 

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |