Vánoční atmosféra na vás dýchne v botanické zahradě

Vánoční atmosféra na vás dýchne v botanické zahradě

Rádi byste se už naladili na předvánoční čas? V tom případě si naplánujte výlet do Botanické zahrady Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze (Na Slupi 16), kde počínaje dnešním dnem začíná tradiční vánoční výstava nazvaná U vánočního stolu.

Prohlédnout si ji můžete v horním skleníku, a to až do 2. ledna 2014, denně v době od 10.00 do 17.00 hodin. Výjimkou bude 24. a 31. prosinec, kdy se zavírací doba posune o hodinu dříve, tedy na 16. hodinu. Vstupné je 50 Kč, snížené 40 Kč.

Jak vypadaly Vánoce v časech minulých

Co bude na výstavě k vidění? Těšit se můžete na starodávné vánoční dekorace našich předků, betlémy a mnoho dobových rekvizit, na živé vánoční stromky ozdobené pro srovnání starými i novými ozdobami a výrobky tvůrců z Klubu lidové tvorby, jejichž práce vycházejí z českých lidových tradic a které je možné koupit.

Jak výstavu, tak i jednotlivé exponáty doplňují informační texty. Adventní dobu návštěvníkům připomenou také kateřinské, mikulášské, hrníčkové a přástevnické vrkoče, zdobené věnce, figurky ze sušeného ovoce, sluníčka nebo mikulášská a jiná staročeská pečiva. Pozornost jistě vzbudí i perníkový a hokynářský krámek.

Zdroj: Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze 

Doporučujeme

Články odjinud