vytisknout velikost písma V zimě jsou ohroženy i pokojové rostliny. Mohou uschnout!

V zimě jsou ohroženy i pokojové rostliny. Mohou uschnout!

Čím více je venku zima, tím více si doma topíme. Pro většinu pokojovek však není toto klima příliš příznivé. Vysoké teploty spolu se suchým vzduchem mohou způsobit hnědnutí listů a postupné odumírání rostlin.

Kterým rostlinám věnovat speciální péči 

Obzvlášť ohroženy bývají exempláře v nádobách, které jsou umístěny nad topením. Rostlina vypadá zdravě, občas se na ni podíváte, zapomenete ji zalít – a ejhle, najednou uhyne. Co se stalo?

V popsaných podmínkách často postupně dochází k vyschnutí kořenového balu. Jakmile tedy zjistíte, že zemina je přeschlá, ponořte hned rostlinu i s květináčem, v němž je zasazená, do nádoby s odstátou vodou. 

Pod hladinou květináč přidržujte tak dlouho, dokud z vody nepřestanou vystupovat vzduchové bublinky. Poté nechte rostlinu okapat. Pravidelně ji zalévejte a nezapomínejte na kontrolu jejího stavu.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |