vytisknout velikost písma V Havířově to žije květinami, je jich 16 tisíc

Exotika v rámci České republiky, tak by se dal charakterizovat květinový průvod, jehož cesta centrem Havířova bude zahájena dnešní jedenáctou hodinou.

Aby se vše stihlo, začali už od pátečního rána floristé spolu se studenty odborných škol z Děčína a Mělníka zdobit některá z vozidel, jež budou součástí alegorického průvodu. Těm zbývajícím budou věnovat svou péči ještě dnes.

Pokud se akce Havířov v květech zúčastníte, můžete se těšit na vozy historické i dnešní, zemědělské i dodávky, ale také na kočáry tažené koňmi. Vyjedou od magistrátu po Hlavní a Dlouhé třídě ke Společenskému domu, tam se otočí zpět a zamíří na centrální parkoviště, kde budou až do odpoledne vystaveny.

Jak vypadá socha z květin?

Coby milovníky květin vás nejvíce zaujmou asi květinové sochy, které budou vytvářet soutěžící přímo na náměstí v rámci floristické soutěže. K jejich výrobě a na výzdobu vozidel bylo objednáno 16 tisíc květin!

  • Podívejte se na fotografie, jak vypadaly živé sochy v roce 2009, nebo na záběry z průvodu z roku 2010.
Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

16.  9.  2020 | | 2 N/A