vytisknout velikost písma V Amsterdamu mají Muzeum tulipánů

Nizozemské království je skutečnou říší tulipánů. Cibulnatá květina se dokonce dostala do znaku země, a tak není divu, že v hlavní metropoli otevřeli této půvabné květině samostatné muzeum.

Návštěvníky provází stálá expozice historií pěstování tulipánů, začíná v centrálních částech Asie, kde má tahle cibulovina svou domovinu. Další kroky vedou do Turecka a období prvních šlechtitelských pokusů. Pak už se dostaneme do vlámských zemí v čase Rembrandta. Jen krůček stačí k současným trendům holandských tulipánů.

Expozice je bohatá na historické anály a unikátní fotografie. S dnešními trendy propojí výstavu multimediální projekty.

Nadšení pěstitelé květin by si rozhodně neměli odpustit cestu k Muzeu tulipánů, naleznou zde obchod s cibulemi unikátních druhů, s odbornou literaturou a mnohými dekorativními předměty.

V Amsterdamu expozici nalezne každý zájemce na ulici Prisengrach 112, je to blízko Domu Anny Frankové či Westerkerku. Celá čtvrť Jordaan, v níž Muzeum tulipánů sídlí, je romantickým místem hodným návštěvy. Na každém rohu tady narazíme na muzeum, galerii, antikvariát, výtečné restaurace a roztomilé kavárny.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |