vytisknout velikost písma Už je čas na... borůvkové mlsání!

Za dvacet minut hotovo

Milí čtenáři, dnešní den jsme se rozhodli osladit borůvkami. Také si na nich tak rádi pochutnáváte? Pokud ano, rozhodně vyzkoušejte recept na dortík z těchto lahodných plodů. Úspěch s ním budete mít zaručen – a navíc ho ani nemusíte péct.

Borůvky do základu

Sto padesát gramů cukrářských piškotů rozdrobte a smíchejte se sto gramy změklého másla. Dno dortové formy vyložte papírem na pečení a vzniklou hmotu sem upěchujte. Deset plátků želatiny dejte nabobtnat asi na deset minut do studené vody, mezitím omyjte dvě stě gramů borůvek, osušte je a rozmixujte.

Utřete sto gramů tvarohu, osmdesát gramů cukru, tři sta gramů krémového sýra a balíček vanilkového cukru. Vymačkejte želatinu, rozpusťte ji a zamíchejte do připraveného krému. Ten chlaďte asi dvacet minut.

Borůvky i na ozdobení

Až začne želírovat, přidejte do něj rozmixované borůvky a dvě stě mililitrů ušlehané smetany. Krémem zalijte piškotový základ ve formě a dort dejte na pět hodin uležet do lednice. Před podáváním jednotlivé porce dozdobte celými borůvkami a šlehačkou.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

6.  8.  2018 |
Všechno o pěstování hortenzií. Co řešit na zahradě a co na terase?

Všechno o pěstování hortenzií. Co řešit na za…

Pro hortenzie jsou charakteristické velké nádherné květy nejrůznějších barev a typů. Jedna z nejoblíbenějších rostlin vám bude přinášet pouze radost, dokážete-li si s ní poradit. Jak na to?

7.  8.  2018 |
Jak ostříhat levanduli, aby byla příští rok obsypaná květy

Jak ostříhat levanduli, aby byla příští rok o…

Právě teď je ten pravý čas. Levandule odkvétá a správný řez ovlivní nejen její tvar a vzhled, ale i to, kolik květů a v jaké kvalitě bude napřesrok mít.

17.  7.  2018 |
Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak poznat, že je opravdu zralý?

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak pozn…

Meloun je nadupaný vitamíny a minerály, přitom má navzdory své sladké chuti minimum kalorií. Skvěle tak uspokojí chuť na sladké, pomůže doplnit tekutiny, aniž by zruinoval vaši postavu. Jak se to s ním ale má, je to ovoce, nebo zelenina?

9.  8.  2018 |
Jak zpracovat rajčata a papriky

Jak zpracovat rajčata a papriky

Rajčat a paprik se někdy urodí tolik, že je v čerstvém stavu nestačíte zkonzumovat. Jak je můžete zpracovat nebo uskladnit, aby vydržely co nejdéle? Usušte je, zamrazte nebo je skliďte ještě zelené a uložte do přepravek. Jak na to?

24.  7.  2018 |