Za dvacet minut hotovo
Milí čtenáři, dnešní den jsme se rozhodli osladit borůvkami. Také si na nich tak rádi pochutnáváte? Pokud ano, rozhodně vyzkoušejte recept na dortík z těchto lahodných plodů. Úspěch s ním budete mít zaručen – a navíc ho ani nemusíte péct.
Borůvky do základu
Sto padesát gramů cukrářských piškotů rozdrobte a smíchejte se sto gramy změklého másla. Dno dortové formy vyložte papírem na pečení a vzniklou hmotu sem upěchujte. Deset plátků želatiny dejte nabobtnat asi na deset minut do studené vody, mezitím omyjte dvě stě gramů borůvek, osušte je a rozmixujte.
Utřete sto gramů tvarohu, osmdesát gramů cukru, tři sta gramů krémového sýra a balíček vanilkového cukru. Vymačkejte želatinu, rozpusťte ji a zamíchejte do připraveného krému. Ten chlaďte asi dvacet minut.
Borůvky i na ozdobení
Až začne želírovat, přidejte do něj rozmixované borůvky a dvě stě mililitrů ušlehané smetany. Krémem zalijte piškotový základ ve formě a dort dejte na pět hodin uležet do lednice. Před podáváním jednotlivé porce dozdobte celými borůvkami a šlehačkou.