vytisknout velikost písma Útulné a hřejivé: Inspirujte se interiéry, ve kterých vám bude příjemné teplíčko

Podzim je tu. Ohlásil se deštěm a markantním ochlazením rovnou o dvacet stupňů. Při pohledu z okna máme chuť zachumlat se do teplé deky a s horkým čajem v ruce pozorovat mihotající se plameny v krbu. Ne každý však má tu možnost. Vykouzlit si doma hřejivou pohodu ale můžete i za pomoci bytových doplňků. Podívejte se do fotogalerie, jak na to.

Kdo by se nechtěl cítit dobře, když po náročném dni dorazí domů. V klidu si odpočinout, relaxovat. Zárukou je útulný a hřejivý interiér. Nemyslíme tím tentokrát ale přetopený byt. Jde nám spíše o psychologické působení různých vhodně zvolených doplňků. Vylaďte si svůj byt či dům na zimu a pořiďte si do interiéru nějakou tu hřejivou drobnost. Možností máte hned několik.

Nehřeje vám topení? Poradíme vám, jak a kdy ho odvzdušnit

Nehřeje vám topení? Poradíme vám, jak a kdy ho odvzdušnit

Pokud máte pocit, že jde zima od podlahy, pořiďte si huňatý kusový koberec. Ten můžete položit třeba před sedací soupravu, pod konferenční stolek nebo vedle postele. Populární je koberec nazývaný Shaggy, který se vyznačuje hustými a měkkými vlákny dlouhými až šest centimetrů. Polštářkům na sedačce zase můžete pořídit nějaké chlupaté povlaky. Budou příjemné na dotek a zahřejí. Bát se nemusíte ani umělých kožešin. Praktické jsou i různé plédy a deky. Ať už vlněné nebo třeba pletené. A huňatý přehoz můžete klidně dopřát i židli nebo konferenčnímu stolku. 

Pro inspiraci mrkněte do galerie v úvodu článku, našli jsme pro vás fotky padesáti interiérů, které hřejivé doplňky zdobí. 

Kupujeme nový koberec: Jak vybrat ten nejvhodnější

Kupujeme nový koberec: Jak vybrat ten nejvhodnější

Jak připravit krb na topnou sezónu

Jak připravit krb na topnou sezónu

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A návod na pěstování

Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A ná…

Má šťavnatou dužinu, lahodnou, mírně nakyslou, osvěžující chuť. Vzdáleně připomíná fík, jde ale o plod opuncie. Pokud jste ho ještě neochutnali, o hodně jste přišli. Poradíme vám nejen, jak kaktusové fíky jíst a správně připravit, ale i jak opuncii pěstovat.

23.  9.  2020 |