vytisknout velikost písma Úroda na talíři: zapečená sýrová cuketa vám zachutná

Úroda na talíři: zapečená sýrová cuketa vám zachutná

Patříte k pěstitelům cuket, kterým se letošní úroda vydařila? Pak neváhejte a vyzkoušejte osvědčený recept. Určitě vás potěší i skutečnost, že konzumací cukety prospějete svému zdraví.

Vzhledem k příznivým účinkům těchto plodů na náš organizmus, mezi něž patří například i zvýšení výkonnosti mozku nebo aktivace látkové přeměny v buňkách, je jasné, že bychom je neměli nechat ležet ladem.

Podle uvedeného receptu připravíte pokrm za necelých pětačtyřicet minut. Vyzkoušejte, že bude chutnat i těm, kteří se jinak cuketám spíše vyhýbají.

Co budete potřebovat:

  • 1 cuketu
  • 200 g plísňového sýru
  • 2 vejce
  • 2 ½ dl mléka
  • 1 hrst strouhanky
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř

Oběd či večeře jedna dvě

Umyjte cuketu, oloupejte ji a nastrouhejte. Nastrouhejte i sýr a poté jej smíchejte s cuketou. Přidejte vajíčka, mléko, strouhanku, sůl a pepř. Vezměte plech, vytřete ho prolisovaným česnekem a vlijte na něj připravenou hmotu.

Pečte tak dlouho, dokud pokrm nezrůžoví (asi třicet minut). Tuto lahůdku můžete přikusovat jen tak k vínu, případně k ní podávejte brambory (mohou být opékané). Výborná je kombinace se zeleninovým salátem.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

12.  10.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo nebo zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad.

5.  9.  2018 |
Jak pěstovat vřes na zahradě i v truhlíku na balkoně?

Jak pěstovat vřes na zahradě i v truhlíku na …

Vřesy rozkvétají mezi posledními rostlinami od konce léta do pozdního podzimu. Ozdobí truhlíky, zahradu a doplní i podzimní aranžmá. Co všechno potřebuje vřes na zahradě i v truhlíku a jak založit nové vřesoviště?

28.  8.  2018 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

19.  9.  2018 |