Patříte k pěstitelům cuket, kterým se letošní úroda vydařila? Pak neváhejte a vyzkoušejte osvědčený recept. Určitě vás potěší i skutečnost, že konzumací cukety prospějete svému zdraví.
Vzhledem k příznivým účinkům těchto plodů na náš organizmus, mezi něž patří například i zvýšení výkonnosti mozku nebo aktivace látkové přeměny v buňkách, je jasné, že bychom je neměli nechat ležet ladem.
Podle uvedeného receptu připravíte pokrm za necelých pětačtyřicet minut. Vyzkoušejte, že bude chutnat i těm, kteří se jinak cuketám spíše vyhýbají.
Co budete potřebovat:
- 1 cuketu
- 200 g plísňového sýru
- 2 vejce
- 2 ½ dl mléka
- 1 hrst strouhanky
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
Oběd či večeře jedna dvě
Umyjte cuketu, oloupejte ji a nastrouhejte. Nastrouhejte i sýr a poté jej smíchejte s cuketou. Přidejte vajíčka, mléko, strouhanku, sůl a pepř. Vezměte plech, vytřete ho prolisovaným česnekem a vlijte na něj připravenou hmotu.
Pečte tak dlouho, dokud pokrm nezrůžoví (asi třicet minut). Tuto lahůdku můžete přikusovat jen tak k vínu, případně k ní podávejte brambory (mohou být opékané). Výborná je kombinace se zeleninovým salátem.