vytisknout velikost písma Úroda na talíři: zapečená sýrová cuketa vám zachutná

Úroda na talíři: zapečená sýrová cuketa vám zachutná

Patříte k pěstitelům cuket, kterým se letošní úroda vydařila? Pak neváhejte a vyzkoušejte osvědčený recept. Určitě vás potěší i skutečnost, že konzumací cukety prospějete svému zdraví.

Vzhledem k příznivým účinkům těchto plodů na náš organizmus, mezi něž patří například i zvýšení výkonnosti mozku nebo aktivace látkové přeměny v buňkách, je jasné, že bychom je neměli nechat ležet ladem.

Podle uvedeného receptu připravíte pokrm za necelých pětačtyřicet minut. Vyzkoušejte, že bude chutnat i těm, kteří se jinak cuketám spíše vyhýbají.

Co budete potřebovat:

  • 1 cuketu
  • 200 g plísňového sýru
  • 2 vejce
  • 2 ½ dl mléka
  • 1 hrst strouhanky
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř

Oběd či večeře jedna dvě

Umyjte cuketu, oloupejte ji a nastrouhejte. Nastrouhejte i sýr a poté jej smíchejte s cuketou. Přidejte vajíčka, mléko, strouhanku, sůl a pepř. Vezměte plech, vytřete ho prolisovaným česnekem a vlijte na něj připravenou hmotu.

Pečte tak dlouho, dokud pokrm nezrůžoví (asi třicet minut). Tuto lahůdku můžete přikusovat jen tak k vínu, případně k ní podávejte brambory (mohou být opékané). Výborná je kombinace se zeleninovým salátem.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |