vytisknout velikost písma Úroda na talíři: zapečená sýrová cuketa vám zachutná

Úroda na talíři: zapečená sýrová cuketa vám zachutná

Patříte k pěstitelům cuket, kterým se letošní úroda vydařila? Pak neváhejte a vyzkoušejte osvědčený recept. Určitě vás potěší i skutečnost, že konzumací cukety prospějete svému zdraví.

Vzhledem k příznivým účinkům těchto plodů na náš organizmus, mezi něž patří například i zvýšení výkonnosti mozku nebo aktivace látkové přeměny v buňkách, je jasné, že bychom je neměli nechat ležet ladem.

Podle uvedeného receptu připravíte pokrm za necelých pětačtyřicet minut. Vyzkoušejte, že bude chutnat i těm, kteří se jinak cuketám spíše vyhýbají.

Co budete potřebovat:

  • 1 cuketu
  • 200 g plísňového sýru
  • 2 vejce
  • 2 ½ dl mléka
  • 1 hrst strouhanky
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř

Oběd či večeře jedna dvě

Umyjte cuketu, oloupejte ji a nastrouhejte. Nastrouhejte i sýr a poté jej smíchejte s cuketou. Přidejte vajíčka, mléko, strouhanku, sůl a pepř. Vezměte plech, vytřete ho prolisovaným česnekem a vlijte na něj připravenou hmotu.

Pečte tak dlouho, dokud pokrm nezrůžoví (asi třicet minut). Tuto lahůdku můžete přikusovat jen tak k vínu, případně k ní podávejte brambory (mohou být opékané). Výborná je kombinace se zeleninovým salátem.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Nejkrásnější podzimní dekorace do interiéru i na dveře

Nejkrásnější podzimní dekorace do interiéru i…

Nenechte si zkazit náladu sychravým počasím. Raději využijte dary, které nám podzimní příroda nabízí, a pusťte se do výroby nějaké krásné dekorace. Inspiraci najdete v galerii.

11.  11.  2017 |
Co s muškáty přes zimu?

Co s muškáty přes zimu?

Muškáty (pelargonie) a jejich zazimování řeší snad každý pěstitel balkonových rostlin. Vypravili jsme se proto pro praktické rady za zkušenou pěstitelkou, paní Valinovou do Budyně nad Ohří.

1.  10.  2017 | | 2 N/A
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo či zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad!

13.  10.  2017 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

10.  11.  2017 |
Kalatea – rostlina, která vám řekne, že je čas jít spát

Kalatea – rostlina, která vám řekne, že je ča…

Vyhledávanými rostlinami pro ozdobu interiérů jsou kalatey, blízké příbuzné marant. Jejich obliba stále roste především pro krásnou kresbu na listech, která je oběma rodům společná.

19.  11.  2017 |