vytisknout velikost písma Úroda na talíři: zapečená sýrová cuketa vám zachutná

Úroda na talíři: zapečená sýrová cuketa vám zachutná

Patříte k pěstitelům cuket, kterým se letošní úroda vydařila? Pak neváhejte a vyzkoušejte osvědčený recept. Určitě vás potěší i skutečnost, že konzumací cukety prospějete svému zdraví.

Vzhledem k příznivým účinkům těchto plodů na náš organizmus, mezi něž patří například i zvýšení výkonnosti mozku nebo aktivace látkové přeměny v buňkách, je jasné, že bychom je neměli nechat ležet ladem.

Podle uvedeného receptu připravíte pokrm za necelých pětačtyřicet minut. Vyzkoušejte, že bude chutnat i těm, kteří se jinak cuketám spíše vyhýbají.

Co budete potřebovat:

  • 1 cuketu
  • 200 g plísňového sýru
  • 2 vejce
  • 2 ½ dl mléka
  • 1 hrst strouhanky
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř

Oběd či večeře jedna dvě

Umyjte cuketu, oloupejte ji a nastrouhejte. Nastrouhejte i sýr a poté jej smíchejte s cuketou. Přidejte vajíčka, mléko, strouhanku, sůl a pepř. Vezměte plech, vytřete ho prolisovaným česnekem a vlijte na něj připravenou hmotu.

Pečte tak dlouho, dokud pokrm nezrůžoví (asi třicet minut). Tuto lahůdku můžete přikusovat jen tak k vínu, případně k ní podávejte brambory (mohou být opékané). Výborná je kombinace se zeleninovým salátem.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

16.  9.  2020 | | 2 N/A