vytisknout velikost písma Tropická zahrada v Čechách? Jde to!

Mnohé původně tropické a subtropické rostliny jsou při správném pěstování dostatečně odolné, aby přežily i naši zimu, a tak si i v Čechách můžete na zahradě vytvořit doslova tropický ráj.
Tropická zahrada v Čechách? Jde to!

Jak obelhat nevlídné počasí

Trávíte rádi léto u moře v teplých krajinách a doma vám tahle atmosféra chybí? Největší překážkou pro pěstování typických teplomilných rostlin jsou naše dlouhé a tuhé zimy, kdy rostliny zmrznou už po první sezóně. Pro napodobení tropického stylu zahrady je klíčem výběr typických rostlin nejen Středomoří, ale i deštného pralesa, které bez úhony přežijí mráz, sníh i studený zimní vítr.

Jsou to rostliny kvetoucí zejména v létě a ty, které snášejí sucho, chudou půdu a slunce. Anebo naopak vyžadují vlhko, stín a vyšší vzdušnou vlhkost. V našich podmínkách je nabídka sice omezená, nicméně i tady jsou k dostání mrazuvzdorné palmy a citrusy, odolné dřeviny a trvalky, které na zimu ochráníme krytem z juty, rákosu či fólie.

Zahrádkář a počasí: naučte se číst z oblohy

Zahrádkář a počasí: naučte se číst z oblohy

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |