vytisknout velikost písma Trojskou zahradou s odborníky: dnes začínají kurátorská provázení

Trojskou zahradou s odborníky: dnes začínají kurátorská provázení

Botanická zahrada hlavního města Prahy přichystala zajímavý projekt – cyklus kurátorských provázení, která se postupně budou konat až do října letošního roku. Na jednotlivých setkáních odborníci návštěvníkům blíže představí vybrané skupiny či rody rostlin.

První takováto akce se uskuteční dnes od 16.00 hodin, sraz je u pokladny areálu Jih. Na procházce zimní botanickou zahradou vás přivítá kurátor dřevin mírného pásu Tomáš Vencálek, který se bude věnovat jehličnanům a stálezeleným mediteránním dřevinám. Vstupné je dobrovolné.

Zdroj: Botanická zahrada hlavního města Prahy

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak ostříhat levanduli, aby byla příští rok obsypaná květy

Jak ostříhat levanduli, aby byla příští rok o…

Právě teď je ten pravý čas. Levandule odkvétá a správný řez ovlivní nejen její tvar a vzhled, ale i to, kolik květů a v jaké kvalitě bude napřesrok mít.

30.  7.  2017 |
Jak zpracovat a uchovat cukety na zimu

Jak zpracovat a uchovat cukety na zimu

Také máte cuket, že nevíte, co s nimi? Vyzkoušeli jste snad už všechny způsoby úpravy a oblíbená zelenina vám už, jak se lidově říká, leze krkem? Uchovejte si je na zimu, kdy se vám po jejich chuti bude stýskat. Způsobů je hned několik.

28.  7.  2017 |
Nejúžasnější venkovní kuchyně. Která se líbí vám?

Nejúžasnější venkovní kuchyně. Která se líbí …

Milujete grilování? Kdo ne! A co takhle kdybyste měli možnost si na čerstvém vzduchu i uvařit, připravit salát, dezert a další pochoutky? Letní venkovní kuchyně vám to umožní. Inspiraci najdete v galerii.

2.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |