vytisknout velikost písma Trávníky teď vyžadují nejvíce péče

Po vlhkých a poměrně chladných týdnech přicházejí teplé červnové dny. Trávník vyžaduje nejvíce péče, protože nejrychleji roste. V červenci a poté v srpnu se v důsledku horka a sucha bude jeho růst zpomalovat. V červnu se však dostane k rostlinám hnojivo, vláha a vyšší teploty. Navíc jsou dlouhé světelné dny, které podporují fotosyntézu.

Nezapomínáme:

  • sekat nízce střižené trávníky, nesmí přerůst na jednu třetinu požadované výšky
  • kontrolovat vlhkost půdy a případně zavlažovat nejlépe ráno (platí v horkých a suchých dnech)

Trávník můžeme také přihnojit další dávkou. Ideální jsou čtyři hnojivé dávky za rok. V červnu je čas na další z nich. Pokud máme v trávníku světlé skvrny, je to způsobeno špatnou distribucí hnojiva. Tato světlá místa mají nedostatek dusíku.

 

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |