vytisknout velikost písma Tisíce masožravek můžete právě vidět v Praze

Kdo se alespoň trochu zajímá o masožravé rostliny, jistě si nenechá ujít tradiční výstavu, která se každoročně koná ve skleníku Botanické zahrady Přírodovědné fakulty Univerzity Karlovy v Praze.

Výstavu masožravek pořádá již devátým rokem společnost Darwiniana. Vystavované rostliny jsou z velké části zapůjčeny ze soukromých sbírek českých pěstitelů, takže se můžete těšit na velice širokou paletu druhů.

 

K vidění je jedna z největších rarit mezi masožravými rostlinami: Triphyophyllum

 

Co konkrétně můžete na výstavě vidět? Na prvním místě nemůžu uvést nic jiného než rostlinku Triphyophyllum peltatum, která je v našich končinách k vidění úplně poprvé a mezi pěstiteli není vůbec rozšířená. Vitrínka s ní vzbuzuje především u odborníků veliký ohlas.

Dále vás uchvátí desítky druhů krásných rosnatek, bublinatek, velké trsy špirlic a mnoho dalšího. V jednom z minulých článků jste se mohli dočíst o rostlince Stylidium debile. I tu si na výstavě můžete vyhledat a vyzkoušet, co dovede.

Možnost nákupu i méně obvyklých druhů

Na výstavě je zajištěn prodej spousty zajímavých a často i málo obvyklých rostlin. Vše se nabízí za tradičně velmi příznivé ceny a každý zapálený pěstitel obvykle odchází s bedýnkou nových rostlinek do své sbírky.

Kromě samotných rostlin jsou k zakoupení i semínka ze semenné banky společnosti, trička s masožravou tematikou, odborná literatura, magnetky a mnoho dalšího. Nespornou výhodou takovéto akce je i možnost konzultace s všudypřítomnými odborníky.

Výstava potrvá až do neděle

Výstava masožravých rostlin byla zahájena v pátek 15. června a zhlédnout ji můžete do neděle 24. června. Otevřeno je každý den od 9.00 do 18.00 hodin.

Vstupné je 30 Kč pro dospělé, studenti a důchodci platí polovinu. Členové společnosti Darwiniana a jejich doprovod má vstupné zdarma. Stejně tak i ZTP a děti do 6 let. Zakoupená vstupenka platí po celou dobu konání. Všichni jsou srdečně zváni!

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |