vytisknout velikost písma Tip na výlet: jak vypadají třicetileté fuchsie

Tip na výlet: jak vypadají třicetileté fuchsie

Od poloviny června probíhá v libereckém rodinném Zahradnictví Jiřího Pevného již 22. ročník výstavy fuchsií. Tento rok je expozice tvořena 1300 kultivary, mezi nimiž jsou dokonce fuchsie staré 30 let. Tradičně nechybí ani pelargonie (400 kultivarů) a achimenes (90 kultivarů). 

Součástí výstavy, která potrvá do 31. srpna, je poradenství týkající se pěstování rostlin i jejich výběru. Vstup je zdarma, otevřeno je s výjimkou střed každý den od 10.00 do 18.00 hodin. K prodeji je připraveno 1000 kultivarů fuchsií i dalších balkonových rostlin (kromě pelargonií ještě například lantany, verbeny či vitálky). Rostliny si můžete prohlédnout na stránkách zahradnictví.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |