5
Fotogalerie

Tip na výlet: Borůvková farma v okrese Zlín

Možná si vzpomenete, že před dvěma roky jsme navštívili Borůvkovou farmu, založenou v roce 2006, a z této zajímavé návštěvy pořídili reportáž.

Mnoho z vás téma velmi zaujalo, a není se čemu divit. Vždyť v posledních letech má téměř každý vlastník zahrady pár rostlin borůvek, o které pečuje.

P1000861.JPG

P1010119.JPG

Pěstování borůvek ve velkém (v tomto případě se jedná o 1300 rostlin) je ale u nás něco nevídaného, netradičního. Mnoho čtenářů se na nás  od doby vydání článku obracelo s prosbou o zveřejnění kontaktu na majitele farmy.

P1010114.JPG

Borůvky zrají od června do začátku září

Nyní je farma o rozloze 45 x 100 metrů je přístupná všem zájemcům. Její majitel Robert Hustý zve všechny čtenáře k její návštěvě. Ideální doba pro ni začíná právě teď, neboť zrání raných odrůd většinou (samozřejmě podle počasí) spadá do třetího týdne v červnu.


Zvětšit mapu

Čas na návštěvu však budete mít přes celé prázdniny a ještě chvíli po nich, protože pozdní odrůda ´Elliott´, která se na farmě také pěstuje, plodí až v prvních zářijových dnech.

Kromě ní můžete na farmě ochutnat i plody následujících odrůd: ´Earliblue´, ´Bluetta´, ´Duke´, ´Spartan´, ´Patriot´, ´Bluejay´, ´Northland´, ´Blueray´, ´Bluecrop´, ´Berkeley´, ´Jersey´, ´Brigitta´, ´Elliott´, ´Goldtroube´, ´Darrow´, ´Bonus´, ´Collins´, ´Coville´, ´Rancocas´ či ´Chandler´.

P1010110.JPG

P1010387.JPG

Na borůvkové farmě si můžete požadované množství plodů buď koupit, nebo sami nasbírat. Majitel uvádí, že kilo ovoce zvládne člověk natrhat během asi dvaceti minut. Z výletu si můžete přivézt kromě pěstitelských rad nejen plody, ale i borůvky k pěstování, neboť na farmě se zabývají také jejich množením.

Doporučujeme

Články odjinud