vytisknout velikost písma Tip na výlet: Borůvková farma v okrese Zlín

Možná si vzpomenete, že před dvěma roky jsme navštívili Borůvkovou farmu, založenou v roce 2006, a z této zajímavé návštěvy pořídili reportáž.

Mnoho z vás téma velmi zaujalo, a není se čemu divit. Vždyť v posledních letech má téměř každý vlastník zahrady pár rostlin borůvek, o které pečuje.

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

Pěstování borůvek ve velkém (v tomto případě se jedná o 1300 rostlin) je ale u nás něco nevídaného, netradičního. Mnoho čtenářů se na nás  od doby vydání článku obracelo s prosbou o zveřejnění kontaktu na majitele farmy.

Klepněte pro větší obrázek

Borůvky zrají od června do začátku září

Nyní je farma o rozloze 45 x 100 metrů je přístupná všem zájemcům. Její majitel Robert Hustý zve všechny čtenáře k její návštěvě. Ideální doba pro ni začíná právě teď, neboť zrání raných odrůd většinou (samozřejmě podle počasí) spadá do třetího týdne v červnu.


Zvětšit mapu

Čas na návštěvu však budete mít přes celé prázdniny a ještě chvíli po nich, protože pozdní odrůda ´Elliott´, která se na farmě také pěstuje, plodí až v prvních zářijových dnech.

Kromě ní můžete na farmě ochutnat i plody následujících odrůd: ´Earliblue´, ´Bluetta´, ´Duke´, ´Spartan´, ´Patriot´, ´Bluejay´, ´Northland´, ´Blueray´, ´Bluecrop´, ´Berkeley´, ´Jersey´, ´Brigitta´, ´Elliott´, ´Goldtroube´, ´Darrow´, ´Bonus´, ´Collins´, ´Coville´, ´Rancocas´ či ´Chandler´.

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

Na borůvkové farmě si můžete požadované množství plodů buď koupit, nebo sami nasbírat. Majitel uvádí, že kilo ovoce zvládne člověk natrhat během asi dvaceti minut. Z výletu si můžete přivézt kromě pěstitelských rad nejen plody, ale i borůvky k pěstování, neboť na farmě se zabývají také jejich množením.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Připravte si domácí pickles, je to dobrota plná vitaminů. Recept pro začátečníky

Připravte si domácí pickles, je to dobrota pl…

Jestli vám zbylo pár posledních vlastnoručně vypěstovaných kousků zeleniny a vy už nevíte, jak je zpracovat, vyzkoušejte pickles. Kvašená zelenina vám během zimních dnů dodá pořádnou dávku vitaminů. Využít můžete květák, zelí, mrkev, červenou řepu, prostě cokoliv.

5.  11.  2019 |
Květiny na hrob: Čím ho osázet a co vypadá hezky po celý rok?

Květiny na hrob: Čím ho osázet a co vypadá he…

Už zítra jsou tu Dušičky. Svátek, kdy vzpomínáme na naše zemřelé blízké a zdobíme místo jejich posledního odpočinku. Jaké květiny ale vybrat, aby vydržely nejhezčí co nejdéle? Poradíme vám.

1.  11.  2019 |
Trendy v obkladech do koupelny i do kuchyně: Nadvládu šedé rozbíjí mozaika i patchwork

Trendy v obkladech do koupelny i do kuchyně: …

Obklady se v domácnosti nemění příliš často, jejich vzhled je tak třeba vybírat skutečně důkladně. Co nás v obchodech aktuálně zaujalo?

6.  11.  2019 |
Jak skladovat vlašské ořechy ve skořápce: Vydrží vám až do další sklizně

Jak skladovat vlašské ořechy ve skořápce: Vyd…

Máte doma sklizené ořechy a přemýšlíte, co s nimi udělat? Uložte je způsobem, jakým to dělaly naše babičky. Jen tak budete mít jistotu, že vám nežluknou ani nezplesniví. Prozradíme vám, jak zajistit, aby stále chutnaly jako čerstvé.

9.  11.  2019 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

22.  1.  2019 |