vytisknout velikost písma Tip na víkend: výsadba vinice v praxi

Tip na víkend: výsadba vinice v praxi

Rádi byste se pustili do pěstování révy vinné, ale chybí vám jakékoli praktické zkušenosti?

V tom případě si nenechte ujít netradiční akci, kterou pořádá Prodejní zahrada InFlore v Sedleci u Žebráku v sobotu 21. dubna 2012 od 10.00 hodin, a sice vysazení vinice.

Klepněte pro větší obrázek
Využijte jedinečnou šanci podívat se, jak vzniká vinice 

Cílem je ukázat všem zájemcům praktický postup výsadby sazenic i jejich následnou úpravu.

Od Miroslava Štefana, jehož články můžete na stránkách AbecedyZahrady pravidelně číst, se dozvíte, jak a proč myšlenka vzniku vinice vznikla, a kdykoli v budoucnu budete mít cestu kolem, můžete se přijet podívat, jak se révě daří.

Součástí programu bude:

• povídání o révě a specifikách jejího pěstování;

• informace o podnožích, které se pro révu nejčastěji používají, jaké jsou mezi nimi rozdíly či proč se vůbec réva štěpuje;

• připomenutí vinic v okolí (nejbližší je v Otmíčích a jmenuje se Vinice Johanka, další je v Loděnicích, Karlštejně a Zbirohu) a vysvětlení záměru vzniku nové vinice, jejíž místo bude v Sedleci u Žebráku v nadmořské výšce 345 metrů nad mořem;

Klepněte pro větší obrázek
V Prodejní zahradě Inflore vám kdykoli v budoucnu rádi ukážou a vysvětlí, jak se má réva postupem času opečovávat

• návod, jak správně připravit sazenici pro výsadbu;

• praktická ukázka výsadby;

• popis péče, jež bude následovat v prvním roce po výsadbě;

• popis péče, jež bude následovat ve druhém roce po výsadbě;

• prostor pro dotazy návštěvníků.

Bližší informace se dozvíte na telefonním čísle: 608 023 979.

Foto: Profimedia

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |