vytisknout velikost písma Tip na víkend: výsadba vinice v praxi

Tip na víkend: výsadba vinice v praxi

Rádi byste se pustili do pěstování révy vinné, ale chybí vám jakékoli praktické zkušenosti?

V tom případě si nenechte ujít netradiční akci, kterou pořádá Prodejní zahrada InFlore v Sedleci u Žebráku v sobotu 21. dubna 2012 od 10.00 hodin, a sice vysazení vinice.

Klepněte pro větší obrázek
Využijte jedinečnou šanci podívat se, jak vzniká vinice 

Cílem je ukázat všem zájemcům praktický postup výsadby sazenic i jejich následnou úpravu.

Od Miroslava Štefana, jehož články můžete na stránkách AbecedyZahrady pravidelně číst, se dozvíte, jak a proč myšlenka vzniku vinice vznikla, a kdykoli v budoucnu budete mít cestu kolem, můžete se přijet podívat, jak se révě daří.

Součástí programu bude:

• povídání o révě a specifikách jejího pěstování;

• informace o podnožích, které se pro révu nejčastěji používají, jaké jsou mezi nimi rozdíly či proč se vůbec réva štěpuje;

• připomenutí vinic v okolí (nejbližší je v Otmíčích a jmenuje se Vinice Johanka, další je v Loděnicích, Karlštejně a Zbirohu) a vysvětlení záměru vzniku nové vinice, jejíž místo bude v Sedleci u Žebráku v nadmořské výšce 345 metrů nad mořem;

Klepněte pro větší obrázek
V Prodejní zahradě Inflore vám kdykoli v budoucnu rádi ukážou a vysvětlí, jak se má réva postupem času opečovávat

• návod, jak správně připravit sazenici pro výsadbu;

• praktická ukázka výsadby;

• popis péče, jež bude následovat v prvním roce po výsadbě;

• popis péče, jež bude následovat ve druhém roce po výsadbě;

• prostor pro dotazy návštěvníků.

Bližší informace se dozvíte na telefonním čísle: 608 023 979.

Foto: Profimedia

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |