vytisknout velikost písma Tip na cesty: Muzeum bonsají (Shunkaen Museum)

Japonci se věnují bonsajím již od šestého století. Za tu dobu jejich pěstování zjednodušili, zdokonalili a vypracovali klasické styly bonsají. Není divu, že právě zde můžete navštívit různé výstavy a muzea.
Tip na cesty: Muzeum bonsají (Shunkaen Museum)

Právě v Japonsku totiž bonsaje patří k opravdovému umění.

Originální exempláře

Bonsaj může růst až čtyři sta nebo pět set let. Mnoho bonsají tedy roste po několik generací a přežívá původního majitele. Shunkaen muzeum japonského tradičního umění bonsají představuje úžasnou sbírku kolem dva tisíce exemplářů, mezi kterými se najdou i více jak pět set let staré kousky.

Klepněte pro větší obrázek
V muzeu jsou k vidění všechny možné tvary bonsají

Muzeum se nachází v Tokiu na soukromých pozemcích pana Kunio Kobayashi. Stavba tohoto zvláštního muzea přišla na více než sedm milionů amerických dolarů a byla otevřena třetího dubna roku dva tisíce dva. Šlo o velké přání majitele ukázat krásu bonsají světu a předat své dovednosti dalším japonským či zahraničním zájemcům.

Kunio Kobayashi získal za svou práci řadu ocenění a vyznamenání. Bonsajím se věnuje více jak třicet let a říká, že díky nim se naučil mnoho věcí, protože ukazují krásu přírody po všechny čtyři roční období a přežívají v nejkrutějších podmínkách.

Klepněte pro větší obrázek
Dívejte se a učte se

Kurz pěstování bonsají

V muzeu nejde pouze o samotnou prohlídku. Pokud má někdo zájem, může se zapsat do kurzu, který se platí. Tady se naučí o bonsajích, co potřebuje vědět - které nástroje používat, jakou zeminu upřednostnit, vše o správné zálivce. Kurz vede sám Kunio Kobayashi a vyučuje jak začátečníky, tak experty. Koná se každou neděli od devíti dopoledne do pěti odpoledne.

Klepněte pro větší obrázek
Pan Kunio Kobayashi je v Japonsku svým uměním proslulý

Návštěva

Adresa muzea je Nihori 1-29-16, Edogawa-ku, Tokio 132-0001. Pokud se vypravíte do těchto dalekých končin, rozhodně si návštěvu muzea nenechte ujít. Otevřeno je denně kromě pondělí a státních svátků od desíti hodin dopoledne do pěti odpoledne. Vstupné zahrnuje i tradiční čaj.

Zdroj: http://www.kunio-kobayashi.com/

 


Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Co s muškáty přes zimu?

Co s muškáty přes zimu?

Muškáty (pelargonie) a jejich zazimování řeší snad každý pěstitel balkonových rostlin. Vypravili jsme se proto pro praktické rady za zkušenou pěstitelkou, paní Valinovou do Budyně nad Ohří.

1.  10.  2017 | | 2 N/A
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo či zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad!

13.  10.  2017 |
Nejkrásnější podzimní dekorace do interiéru i na dveře

Nejkrásnější podzimní dekorace do interiéru i…

Nenechte si zkazit náladu sychravým počasím. Raději využijte dary, které nám podzimní příroda nabízí, a pusťte se do výroby nějaké krásné dekorace. Inspiraci najdete v galerii.

11.  11.  2017 |
Spadané listí nehrabte. Prospěje tak rostlinám

Spadané listí nehrabte. Prospěje tak rostliná…

Podobnou otázku si na podzim klade každý, kdo má na zahradě alespoň jeden listnatý keř či strom. Odvézt, zkompostovat, nebo organický materiál využít přímo na zahradě?

7.  11.  2017 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

10.  11.  2017 |