vytisknout velikost písma Tip na cesty: Muzeum bonsají (Shunkaen Museum)

Japonci se věnují bonsajím již od šestého století. Za tu dobu jejich pěstování zjednodušili, zdokonalili a vypracovali klasické styly bonsají. Není divu, že právě zde můžete navštívit různé výstavy a muzea.
Tip na cesty: Muzeum bonsají (Shunkaen Museum)

Právě v Japonsku totiž bonsaje patří k opravdovému umění.

Originální exempláře

Bonsaj může růst až čtyři sta nebo pět set let. Mnoho bonsají tedy roste po několik generací a přežívá původního majitele. Shunkaen muzeum japonského tradičního umění bonsají představuje úžasnou sbírku kolem dva tisíce exemplářů, mezi kterými se najdou i více jak pět set let staré kousky.

Klepněte pro větší obrázek
V muzeu jsou k vidění všechny možné tvary bonsají

Muzeum se nachází v Tokiu na soukromých pozemcích pana Kunio Kobayashi. Stavba tohoto zvláštního muzea přišla na více než sedm milionů amerických dolarů a byla otevřena třetího dubna roku dva tisíce dva. Šlo o velké přání majitele ukázat krásu bonsají světu a předat své dovednosti dalším japonským či zahraničním zájemcům.

Kunio Kobayashi získal za svou práci řadu ocenění a vyznamenání. Bonsajím se věnuje více jak třicet let a říká, že díky nim se naučil mnoho věcí, protože ukazují krásu přírody po všechny čtyři roční období a přežívají v nejkrutějších podmínkách.

Klepněte pro větší obrázek
Dívejte se a učte se

Kurz pěstování bonsají

V muzeu nejde pouze o samotnou prohlídku. Pokud má někdo zájem, může se zapsat do kurzu, který se platí. Tady se naučí o bonsajích, co potřebuje vědět - které nástroje používat, jakou zeminu upřednostnit, vše o správné zálivce. Kurz vede sám Kunio Kobayashi a vyučuje jak začátečníky, tak experty. Koná se každou neděli od devíti dopoledne do pěti odpoledne.

Klepněte pro větší obrázek
Pan Kunio Kobayashi je v Japonsku svým uměním proslulý

Návštěva

Adresa muzea je Nihori 1-29-16, Edogawa-ku, Tokio 132-0001. Pokud se vypravíte do těchto dalekých končin, rozhodně si návštěvu muzea nenechte ujít. Otevřeno je denně kromě pondělí a státních svátků od desíti hodin dopoledne do pěti odpoledne. Vstupné zahrnuje i tradiční čaj.

Zdroj: http://www.kunio-kobayashi.com/

 


Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

6.  8.  2018 |
Všechno o pěstování hortenzií. Co řešit na zahradě a co na terase?

Všechno o pěstování hortenzií. Co řešit na za…

Pro hortenzie jsou charakteristické velké nádherné květy nejrůznějších barev a typů. Jedna z nejoblíbenějších rostlin vám bude přinášet pouze radost, dokážete-li si s ní poradit. Jak na to?

7.  8.  2018 |
Jak ostříhat levanduli, aby byla příští rok obsypaná květy

Jak ostříhat levanduli, aby byla příští rok o…

Právě teď je ten pravý čas. Levandule odkvétá a správný řez ovlivní nejen její tvar a vzhled, ale i to, kolik květů a v jaké kvalitě bude napřesrok mít.

17.  7.  2018 |
Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak poznat, že je opravdu zralý?

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak pozn…

Meloun je nadupaný vitamíny a minerály, přitom má navzdory své sladké chuti minimum kalorií. Skvěle tak uspokojí chuť na sladké, pomůže doplnit tekutiny, aniž by zruinoval vaši postavu. Jak se to s ním ale má, je to ovoce, nebo zelenina?

9.  8.  2018 |
Jak zpracovat rajčata a papriky

Jak zpracovat rajčata a papriky

Rajčat a paprik se někdy urodí tolik, že je v čerstvém stavu nestačíte zkonzumovat. Jak je můžete zpracovat nebo uskladnit, aby vydržely co nejdéle? Usušte je, zamrazte nebo je skliďte ještě zelené a uložte do přepravek. Jak na to?

24.  7.  2018 |