vytisknout velikost písma Tip na cesty: Muzeum bonsají (Shunkaen Museum)

Japonci se věnují bonsajím již od šestého století. Za tu dobu jejich pěstování zjednodušili, zdokonalili a vypracovali klasické styly bonsají. Není divu, že právě zde můžete navštívit různé výstavy a muzea.
Tip na cesty: Muzeum bonsají (Shunkaen Museum)

Právě v Japonsku totiž bonsaje patří k opravdovému umění.

Originální exempláře

Bonsaj může růst až čtyři sta nebo pět set let. Mnoho bonsají tedy roste po několik generací a přežívá původního majitele. Shunkaen muzeum japonského tradičního umění bonsají představuje úžasnou sbírku kolem dva tisíce exemplářů, mezi kterými se najdou i více jak pět set let staré kousky.

Klepněte pro větší obrázek
V muzeu jsou k vidění všechny možné tvary bonsají

Muzeum se nachází v Tokiu na soukromých pozemcích pana Kunio Kobayashi. Stavba tohoto zvláštního muzea přišla na více než sedm milionů amerických dolarů a byla otevřena třetího dubna roku dva tisíce dva. Šlo o velké přání majitele ukázat krásu bonsají světu a předat své dovednosti dalším japonským či zahraničním zájemcům.

Kunio Kobayashi získal za svou práci řadu ocenění a vyznamenání. Bonsajím se věnuje více jak třicet let a říká, že díky nim se naučil mnoho věcí, protože ukazují krásu přírody po všechny čtyři roční období a přežívají v nejkrutějších podmínkách.

Klepněte pro větší obrázek
Dívejte se a učte se

Kurz pěstování bonsají

V muzeu nejde pouze o samotnou prohlídku. Pokud má někdo zájem, může se zapsat do kurzu, který se platí. Tady se naučí o bonsajích, co potřebuje vědět - které nástroje používat, jakou zeminu upřednostnit, vše o správné zálivce. Kurz vede sám Kunio Kobayashi a vyučuje jak začátečníky, tak experty. Koná se každou neděli od devíti dopoledne do pěti odpoledne.

Klepněte pro větší obrázek
Pan Kunio Kobayashi je v Japonsku svým uměním proslulý

Návštěva

Adresa muzea je Nihori 1-29-16, Edogawa-ku, Tokio 132-0001. Pokud se vypravíte do těchto dalekých končin, rozhodně si návštěvu muzea nenechte ujít. Otevřeno je denně kromě pondělí a státních svátků od desíti hodin dopoledne do pěti odpoledne. Vstupné zahrnuje i tradiční čaj.

Zdroj: http://www.kunio-kobayashi.com/

 


Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |