vytisknout velikost písma Tip na cesty: Muzeum bonsají (Shunkaen Museum)

Japonci se věnují bonsajím již od šestého století. Za tu dobu jejich pěstování zjednodušili, zdokonalili a vypracovali klasické styly bonsají. Není divu, že právě zde můžete navštívit různé výstavy a muzea.
Tip na cesty: Muzeum bonsají (Shunkaen Museum)

Právě v Japonsku totiž bonsaje patří k opravdovému umění.

Originální exempláře

Bonsaj může růst až čtyři sta nebo pět set let. Mnoho bonsají tedy roste po několik generací a přežívá původního majitele. Shunkaen muzeum japonského tradičního umění bonsají představuje úžasnou sbírku kolem dva tisíce exemplářů, mezi kterými se najdou i více jak pět set let staré kousky.

Klepněte pro větší obrázek
V muzeu jsou k vidění všechny možné tvary bonsají

Muzeum se nachází v Tokiu na soukromých pozemcích pana Kunio Kobayashi. Stavba tohoto zvláštního muzea přišla na více než sedm milionů amerických dolarů a byla otevřena třetího dubna roku dva tisíce dva. Šlo o velké přání majitele ukázat krásu bonsají světu a předat své dovednosti dalším japonským či zahraničním zájemcům.

Kunio Kobayashi získal za svou práci řadu ocenění a vyznamenání. Bonsajím se věnuje více jak třicet let a říká, že díky nim se naučil mnoho věcí, protože ukazují krásu přírody po všechny čtyři roční období a přežívají v nejkrutějších podmínkách.

Klepněte pro větší obrázek
Dívejte se a učte se

Kurz pěstování bonsají

V muzeu nejde pouze o samotnou prohlídku. Pokud má někdo zájem, může se zapsat do kurzu, který se platí. Tady se naučí o bonsajích, co potřebuje vědět - které nástroje používat, jakou zeminu upřednostnit, vše o správné zálivce. Kurz vede sám Kunio Kobayashi a vyučuje jak začátečníky, tak experty. Koná se každou neděli od devíti dopoledne do pěti odpoledne.

Klepněte pro větší obrázek
Pan Kunio Kobayashi je v Japonsku svým uměním proslulý

Návštěva

Adresa muzea je Nihori 1-29-16, Edogawa-ku, Tokio 132-0001. Pokud se vypravíte do těchto dalekých končin, rozhodně si návštěvu muzea nenechte ujít. Otevřeno je denně kromě pondělí a státních svátků od desíti hodin dopoledne do pěti odpoledne. Vstupné zahrnuje i tradiční čaj.

Zdroj: http://www.kunio-kobayashi.com/

 


Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak ostříhat levanduli, aby byla příští rok obsypaná květy

Jak ostříhat levanduli, aby byla příští rok o…

Právě teď je ten pravý čas. Levandule odkvétá a správný řez ovlivní nejen její tvar a vzhled, ale i to, kolik květů a v jaké kvalitě bude napřesrok mít.

30.  7.  2017 |
Jak zpracovat a uchovat cukety na zimu

Jak zpracovat a uchovat cukety na zimu

Také máte cuket, že nevíte, co s nimi? Vyzkoušeli jste snad už všechny způsoby úpravy a oblíbená zelenina vám už, jak se lidově říká, leze krkem? Uchovejte si je na zimu, kdy se vám po jejich chuti bude stýskat. Způsobů je hned několik.

28.  7.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Netradiční dekorace dodají zahradě styl

Netradiční dekorace dodají zahradě styl

Malé i větší drobnosti jsou třešničkou na dortu, která možná chybí vaší zahradě. Něco, co jí dodá styl, šmrnc a díky čemu se v ní můžete cítit velmi příjemně.

10.  8.  2017 |