Sypací vozík využijete nejen v zimě

Jakým způsobem bojujete s namrzlými cestami a chodníky, s nimiž se v brzké době budeme s největší pravděpodobností potýkat? Klasikou jsou různá hrabla, lopaty, případně škrabky, v posledních letech se začínají prosazovat i sypací vozíky. 

Díky dostatečné šířce posypu a velké kapacitě zásobníku dokáží ušetřit čas při práci a vzhledem k tomu, že se dají naplnit různým posypovým materiálem, můžete je používat nejen v zimním období.

Gardena sypací vozík 500 Comfort.jpg

Příkladem může být sypací vozík 500 Comfort od Gardeny. Lze s ním pracovat po celý rok, protože kromě zimního posypu ho využijete také k setí nebo hnojení. Pohon dvěma koly umožňuje snadno jezdit na libovolném povrchu, ať už na sněhu, trávě nebo hlíně.

Jak funguje Stop-systém

Vozík je vybaven Stop-systémem, díky kterému mají kola při zpětném pohybu funkci volnoběhu. Ten zabraňuje nadměrnému dávkování a plýtvání materiálem: vozík sype jen tehdy, když je tlačen dopředu. Dávkování posypu se řídí tabulkou, podle níž je možné množství hnojiva, semen, písku či soli optimálně upravit.

Technické parametry:

  • šířka posypu: 53 cm;
  • kapacita zásobníku: 14 litrů.

Rovnoměrné rozmetávání materiálu různé velikosti je umožněno díky vysoce elastickému sypacímu válci, který je vyroben z kvalitního plastu. K dávkování slouží dávkovací páčka s funkcí zapnutí a vypnutí. Ta je umístěna přímo na rukojeti vozíku.

Rukojeť je tuhá, hliníková, ve tvaru písmene T, takže vozík lze ovládat jen jednou rukou. Po práci je vždy nutné sypací vozík vyčistit, postačí k tomu proud vody. Doporučená maloobchodní cena vozíku je 1190 Kč včetně DPH.

Podívejte se na nejoblíbenější posypové vozíky a rozmetadla:

Foto: Gardena

Doporučujeme

Články odjinud