Synonymum odpočinku čili pohodlné křeslo do obývacího pokoje

Relaxace. Slovo, které může pro každého znamenat něco jiného. Někdy to bude čtení knihy v houpací síti nebo několika hodinová procházka po lesních cestách a příště to bude filmový večer v pohodlném křesle.

Bez ohledu na životní styl, který preferujete, je odpočinek pro správné fungování těla nezbytný, proto se vyplatí najít si na něj čas a prostor každý den. Nejčastěji vyhledáváme relax doma – po návratu z práce nebo naopak s ranní kávou pro začátek dne. I když je to čtvrt hodiny denně, vyplatí se vytvořit atraktivní a pohodlné místo pro trávení klidných chvil. Nezbytným prvkem takového prostoru je král obývacího pokoje - pohodlné křeslo.

Trend: křeslo ušák

Ušák už léta láme rekordy oblíbenosti v obchodech s nábytkem. Moderní, úhledný vzhled v kombinaci se spoustou barevných možností je receptem na úspěch i receptem na pohodlný odpočinek. Pokud sháníte křeslo do obýváku, nebude vám ušák lhostejný a s největší pravděpodobností si křeslo vezmete domů. Podívejte se, jak vypadá křeslo ušák v obchodě ezidle.cz - https://www.ezidle.cz/kresla-usak/286/c, možná se zamilujete i vy? Myslíte si, že tento model křesla „ideální do obýváku“ vděčí za svou slávu jen svému vzhledu? Nemůžete se více plést! Tato vymoženost si získá srdce všech unavených osob ve vašem domě. Hluboký, velký sedák, měkké područky a “uši” po stranách, nutí k usednutí všechny členy rodiny.

kreslo-usak.jpg

Má smysl obývák bez křesla?

Obývací pokoj bývá srdcem bytu, tzv. denní zónou. Zde se odehrává většina rodinného života – jíme, sledujeme filmy, hrajeme stolní hry s přáteli, pijeme kávu se sousedem nebo se věnujeme svým koníčkům. Chceme se při každé z těchto činností cítit pohodlně. Krokem, jak sobě a své domácnosti zajistit pohodlné místo k odpočinku, je výběr čalouněného nábytku, tedy pohovky nebo křesla do obývacího pokoje (https://www.ezidle.cz/kresla-8/247/c) . Kromě zútulnění interiéru může získat jedinečný vzhled. Zejména mezi pohovkami je na trhu mnoho designů a barev. Čalounění můžete zvolit v decentní barvě, která nebude nápadná a bude barevně ladit s ostatním nábytkem. Můžete si také vybrat originalitu a zvolit sytou barvu, která dodá interiéru charakter. Jedno je jisté – každý byt si zaslouží koutek k relaxaci. V nabídce obchodu.ezidle.cz najdete perfektní křeslo. Bez ohledu na to, zda se přikláníme ke klasice nebo hledáme moderní design, tak pohodlí v případě křesel do obývacího pokoje je prioritou.

Nebo snad křeslo s podnožkou?

Čtení knih, práce na notebooku, háčkování, sledování filmů a seriálů, podřimování s kočkou na klíně... Mnozí z nás občas stráví pár hodin sezením. V takových situacích se skvěle hodí křesla s podnožkami, které umožňují pohodlné polohování nohou a odlehčují kolenním kloubům. Podnožka může být výsuvná, v konstrukci celého nábytku. Navíc takové křeslo vypadá opravdu královsky a milují ho celé rodiny.

Křeslo pro individualistu

Obývací pokoj bývá nejexponovanější částí bytu. Při výběru nábytku do ní dbejte především na vlastní potřeby a zvyklosti. Trendy jsou jedna věc – druhou stranou mince je použitelnost. Pokud rádi zveme hosty a pořádáme domácí večírky, vyplatí se zajistit hodně míst k sezení. Zcela jinak bude vypadat obývací pokoj introverta, jehož vášní je skládání puzzle, a odpočinkové místo pro někoho velmi společenského, kdo rád tráví čas s ostatními. Pro někoho bude splněným snem pohodlné křeslo v obývacím pokoji, jiný zvolí pohovku a židle (a nejlépe rozkládací!). Každá z těchto možností je dobrá, pokud vyhovuje našemu životnímu stylu.

Doporučujeme

Články odjinud