vytisknout velikost písma Sušička ovoce, zeleniny a hub: Koupíte ji od 800 do 30 000 Kč. Kterou vybrat?

Uvažujete o pořízení sušičky potravin, která vám pomůže šetrně zpracovat úrodu? Prověřili jsme za vás aktuální nabídku a vybrali čtyřicet těch nejzajímavějších spotřebičů ve všech cenových relacích. Podívejte se do fotogalerie a vyberte si tu, která vám bude vyhovovat.

Sušička usuší houby i bylinky

Sušení potravin patří k nejstarším způsobům uchovávání potravin vůbec. Usušit se dají nejen ovoce, zelenina či houby, ale například i maso či bylinky. A i když sušit můžete třeba na vzduchu nebo v troubě, sušení v sušičce je mnohem praktičtější a také lepší. Výhodou je, že nemusíte čekat, až se usuší jeden druh, abyste sušili zase něco jiného. Dohromady můžete klidně dát všechny druhy ovoce, zeleniny, houby a jiné. Navíc v sušičce si vše zachová svou vůni i barvu. A pokud si pořídíte některý z lepších modelů, máte záruku, že si vše uchová až 80 % vitamínu, minerálů a vlákniny, což jistě oceníte.

Sušení ovoce: začínáme vyrábět křížaly

Sušení ovoce: začínáme vyrábět křížaly

Jak vybrat sušičku

Na trhu najdete celou řadu stolních sušiček různých značek, jejichž cena se pohybuje od pár stovek až po třicet tisíc. Není proto jednoduché se v nich orientovat a vybrat model, který bude splňovat přesně to, co od něj očekáváte. Před vlastní koupí je proto důležité ujasnit si, co by vaše nová sušička měla umět, jak často ji budete používat, jaké množství budete zpracovávat i jak velký prostor na přístroj máte. Podrobného průvodce, jak vybrat sušičku ovoce, zeleniny a hub, najdete ZDE.

Inspiraci najdete ve fotogalerii v úvodu článku. Našli jsme pro vás čtyřicet sušiček, od těch malých, nejjednodušších až po infračervené, které patří mezi nejkvalitnější. Vyberte si!

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Jak správně zamrazit bylinky, aby neztratily barvu a chuť

Jak správně zamrazit bylinky, aby neztratily barvu a chuť

Jak sušit okrasné dýně. A jak jedlé dýně uložit na zimu

Jak sušit okrasné dýně. A jak jedlé dýně uložit na zimu

Sledujte náš facebook


Nejčtenější články

Inspirujte se! Úžasné rekonstrukce bytů v paneláku

Inspirujte se! Úžasné rekonstrukce bytů v pan…

Napadlo by vás, že tyhle fotky pocházejí z bytů v panelových domech? Nás tedy vůbec. Je vidět, že šikovnou rekonstrukcí lze ze standardizovaných bytů získat moderní domov, který bude vyhovovat potřebám svých obyvatel. Prohlédněte si v galerii v úvodu článku zdařilé rekonstrukce panelových bytů.

19.  9.  2021 |
Lucie Kořistová
Interiér roku
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Díky vydatným dešťům, které v posledních dnech zalily Česko, a také příznivým teplotám, houby znovu pomalu začínají růst, i když samozřejmě zdaleka ne všude. Podle mykologů a meteorologů se ale v nadcházejícím období babího léta můžeme těšit na pořádnou nadílku. Počasí zkrátka bude houbařům přát. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky? V textu najdete tipy kraj po kraji (hledáte-li jen svůj kraj, sjeďte si v článku níže na příslušnou oblast).

1.  9.  2021 |
Lenka Chvostová
Připravte si domácí pickles, je to dobrota plná vitaminů. Recept pro začátečníky

Připravte si domácí pickles, je to dobrota pl…

Jestli vám zbylo pár posledních vlastnoručně vypěstovaných kousků zeleniny a vy už nevíte, jak je zpracovat, vyzkoušejte pickles. Kvašená zelenina vám během zimních dnů dodá pořádnou dávku vitaminů. Využít můžete květák, zelí, mrkev, červenou řepu, prostě cokoliv.

20.  9.  2021 |
Lucie Kořistová
Domácnost
Nejlepší houbařské lokality v Česku: Kde vždy rostou?

Nejlepší houbařské lokality v Česku: Kde vždy…

Je to k vzteku, když slyšíte, jak rostou houby, a pak se vrátíte z lesa s prázdnou. Kam vyrazit?

5.  9.  2021 |
Markéta Žídková
Houby
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořké hřiby. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

28.  7.  2021 |
Markéta Žídková
Hřib žlučníkHřib satanNejedlé hřibyJedovaté hřibyHouby