vytisknout velikost písma Sušička ovoce, zeleniny a hub: Koupíte ji od 800 do 30 000 Kč. Kterou vybrat?

Uvažujete o pořízení sušičky potravin, která vám pomůže šetrně zpracovat úrodu? Prověřili jsme za vás aktuální nabídku a vybrali čtyřicet těch nejzajímavějších spotřebičů ve všech cenových relacích. Podívejte se do fotogalerie a vyberte si tu, která vám bude vyhovovat.

Sušička usuší houby i bylinky

Sušení potravin patří k nejstarším způsobům uchovávání potravin vůbec. Usušit se dají nejen ovoce, zelenina či houby, ale například i maso či bylinky. A i když sušit můžete třeba na vzduchu nebo v troubě, sušení v sušičce je mnohem praktičtější a také lepší. Výhodou je, že nemusíte čekat, až se usuší jeden druh, abyste sušili zase něco jiného. Dohromady můžete klidně dát všechny druhy ovoce, zeleniny, houby a jiné. Navíc v sušičce si vše zachová svou vůni i barvu. A pokud si pořídíte některý z lepších modelů, máte záruku, že si vše uchová až 80 % vitamínu, minerálů a vlákniny, což jistě oceníte.

Sušení ovoce: začínáme vyrábět křížaly

Sušení ovoce: začínáme vyrábět křížaly

Jak vybrat sušičku

Na trhu najdete celou řadu stolních sušiček různých značek, jejichž cena se pohybuje od pár stovek až po třicet tisíc. Není proto jednoduché se v nich orientovat a vybrat model, který bude splňovat přesně to, co od něj očekáváte. Před vlastní koupí je proto důležité ujasnit si, co by vaše nová sušička měla umět, jak často ji budete používat, jaké množství budete zpracovávat i jak velký prostor na přístroj máte. Podrobného průvodce, jak vybrat sušičku ovoce, zeleniny a hub, najdete ZDE.

Inspiraci najdete ve fotogalerii v úvodu článku. Našli jsme pro vás čtyřicet sušiček, od těch malých, nejjednodušších až po infračervené, které patří mezi nejkvalitnější. Vyberte si!

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Jak správně zamrazit bylinky, aby neztratily barvu a chuť

Jak správně zamrazit bylinky, aby neztratily barvu a chuť

Jak sušit okrasné dýně. A jak jedlé dýně uložit na zimu

Jak sušit okrasné dýně. A jak jedlé dýně uložit na zimu

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

12.  10.  2018 |
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo nebo zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad.

5.  9.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařovačky

Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařov…

Chcete si pořídit netradiční dekoraci, která navodí tu správnou atmosféru a všichni hosté ji navíc budou obdivovat? Pak se pusťte do výroby zimního svícnu ze zavařovací sklenice.

7.  11.  2018 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

19.  9.  2018 |