vytisknout velikost písma Strašidelné stromy

Strašidelné stromy

Příroda dokáže vytvořit ledasco. Své o tom vědí v anglickém městečku Boxted v hrabství Essex.

Právě v tomto kraji vyrostly stromy, které vypadají jako z nějakého strašidelného příběhu.

Klepněte pro větší obrázek
Symbolické gesto: vítá strom fotografa s otevřenou náručí, nebo ho vyhání? Foto: Profimedia

Svými bizarními kmeny a zkroucenými, jakoby mávajícími větvemi připomínají enty, stromům podobné bytosti ze Středozemě, kterou ve svém literárním díle vytvořil J. R. R. Tolkien. Pokud jste viděli Pána prstenů, určitě si vzpomenete na Stromovouse, nejznámějšího z entů.

Klepněte pro větší obrázek
Otvory v kmeni možná využijí lesní živočichové; foto: Profimedia

Viděli jste už někdy podobně vypadající strom? Roste ve vašem okolí? Pokud jste jej vyfotili, podělte se o snímky s ostatními čtenáři v naší fotogalerii.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |