5
Fotogalerie

Soutěžte o BIO přípravky na ochranu rostlin

Každoročně působí v zahradách různé druhy škodlivých housenek velké škody. Okusují rostliny nebo způsobují červivost plodů.

Jak účinně a šetrně zasáhnout, pokud se vedle nachází ovoce a zelenina, kterou zrovna sklízíte? Jak dosáhnout kvalitní a zdravé úrody bez použití chemických přípravků proti housenkám? Řešením je biologický insekticidní přípravek proti housenkám Lepinox Plus.

Šetrné řešení = Lepinox Plus!

Lepinox Plus je od loňského roku nově zaregistrovaný přípravek na bázi bakterie Bacillus thuringiensis, který působí proti širokému spektru škodlivých housenek. V ovocných sadech je účinný proti obaleči jablečnému, listovým a slupkový obalečům, píďalkám, bekyním, makadlovce broskvoňové, bourovcům atd. V révě vinné pak působí proti obalečům a v zelenině proti housenkám zápředníčka, blýskavky, čerponásky bavlníkové, zavíječům a dalším. Z mnoha pokusů v praxi byla potvrzena účinnost i na další druhy housenek na užitkových i okrasných rostlinách, na které není přípravek registrován.

image.jpgobaleč jablečný (3).jpg

Dávkování?

Lepinox Plus je účinnější náhrada za přípravek Biobit XL. Od svého předchůdce se liší vyšší koncentrací a díky práškové formě se lépe skladuje. Pro drobné pěstitele je k dispozici balení 3 x 10 g, což při koncentraci 0,1 % (10 g na 10 l) vystačí na namíchání 30 l postřiku.

housenka můry na květáku (2).jpg

 

Jak Lepinox Plus působí?

lepinox.jpg

Půdní bakterie Bacillus thuringiensis vytváří toxiny, které jsou specificky účinné na řadu druhů motýlů. Působí požerově, uvolněné toxiny způsobí poškození střeva a housenka přestane během několika hodin přijímat potravu. Přibližně za 2 - 5 dní dochází k uhynutí na bakteriální sepsi. Nejvyšší účinnosti je dosaženo na mladé housenky při teplotách nad 15 oC a vyšších, kdy housenky vykazují zvýšenou požerovou aktivitu a pozřou tak dostatečné množství přípravku.

Nepoznáte škůdce? Nevíte si rady se správným načasováním postřiků? Napište nám na náš e-mail a my Vám rádi poradíme.                                                                                                       

BIOCONT LABORATORY, spol. s r.o.

Česká firma, která se již 25 let zabývá biologickou ochranou rostlin proti chorobám a škůdcům

www.biocont.cz

Vyhrajte 3 balíčky pro biologickou ochranu Vaší zahrady v hodnotě 500 Kč!

balíček - soutěž1.jpg

Stačí zodpovědět otázku níže. Vyhrává 10., 50. a 100. účastník soutěže. Soutěže je možné se zúčastnit do 19. 5. 2016 včetně.

Doporučujeme

Články odjinud