vytisknout velikost písma Soutěžili jste s námi?

Milí čtenáři, děkujeme vám všem, kteří jste se zúčastnili soutěže o knihu Pěstujeme a tvarujeme bonsaje. Těší nás, že jste v tak velké míře prokázali soutěživého ducha, a slibujeme, že jste tuto šanci neměli naposled. Už nyní pro vás připravujeme další možnosti, jak vyhrát s AbecedouZahrady.cz zajímavé ceny. 

A jaké byly správné odpovědi na naše otázky?

1. Co znamená slovo „bonsai“? Slovo "bonsai" vzniklo spojením výrazu „bon“, což je plochá miska, podnos a výrazu „sai“ označujícího rostlinu či kulturu; označuje se tak tedy strom pěstovaný na ploché misce.

2. Doplňte: Kupovat bonsaj je jako vybírat ---------- -----. Nápovědou vám bude název článku, který byl na stránkách www.abecedazahrady.cz publikován v červenci roku 2006. Kupovat bonsaj je jako vybírat starožitný šperk.

Kdo vyhrává?

Ještě jednou děkujeme za váš zájem a blahopřejeme těmto výhercům: Hana Chrtková (Mikulášovice), Zdeněk Hejduk (Zámrsk), Štecherovi (Opařany).

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |