vytisknout velikost písma Soutěž o vstupenky na výstavu Květy 2011 má své vítěze: jste mezi nimi?

Pátého července jsme vyhlásili pro čtenáře AbecedyZahrady.cz soutěž o vstupenky na výstavu Květy 2011.

Ta se uskuteční ve dnech od 14. do 17. července na výstavišti v Lysé nad Labem. Soutěžní otázka zněla: Jak odstraníte červíky z plodů při výrobě třešňového likéru?

Abyste to měli jednodušší, nabídli jsme vám nápovědu. Správnou odpověď jste tak mohli najít v článku Jak připravit hravý třešňový likér. A jak zněla? Červíky není třeba odstraňovat nijak speciálně. Jakmile třešně naložíme do alkoholu, červi postupně sami vyplavou. Před závěrečným zcezením je pak snadno sesbíráme z povrchu hladiny.

Všem soutěžícím děkujeme za účast. Dvaceti nížeuvedeným výhercům blahopřejeme a posíláme volné vstupenky. Ať se vám na výstavě Květy 2011 líbí. A vy, kteří jste tentokrát nevyhráli, zkuste to s námi v dalších soutěžích.    

Marie Přibíková, Teplice

Radka Pankivová, Nymburk

Petra Krejcarová, Praha 8

Adéla Nováková, Poděbrady

Marcela Dubinová, Kvasice

Hana Bolečková, Velešín

Blanka Krpcová, Rychnov nad Kněžnou

Petr Műller, Olomouc

Milan Herka, Hodonín

Stannislav Szkrobiš, Praha 5

Helena Košová, Mariánské Lázně

Miroslava Brhlová, Praha 8

Petra Hamplová, Šebetov

Iveta Janatová, Broumov

Inka Kličková, Brno

Jiří Kysela, Ostřešany

Lucie Hovorková, Dřenice

Marie Boháčková, Praha 4

Ludvík Maňák, Milovice

Barbora Klejchová, Hodonín

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že letos už houby možná vůbec neporostou? Pak budete překvapeni. V posledních dnech z některých lokalit konečně nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké. Mrkněte se v galerii nejen na poslední úlovky ze srpna 2019.

16.  8.  2019 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

13.  8.  2019 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

26.  8.  2019 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

22.  1.  2019 |
Co dát do truhlíku na podzim? Inspirace pro podzimní balkón

Co dát do truhlíku na podzim? Inspirace pro p…

Balkón může být i na podzim plný květů, pokud nahradíme dožívající letničky výsadbou rostlin, které odolají plískanicím a prvním mrazíkům. Poradíme vám, jak prázdné truhlíky rozzářit, aby byl balkón hřejivý a útulný.

3.  9.  2019 |