vytisknout velikost písma Soutěž o vstupenky na výstavu Květy 2011 má své vítěze: jste mezi nimi?

Pátého července jsme vyhlásili pro čtenáře AbecedyZahrady.cz soutěž o vstupenky na výstavu Květy 2011.

Ta se uskuteční ve dnech od 14. do 17. července na výstavišti v Lysé nad Labem. Soutěžní otázka zněla: Jak odstraníte červíky z plodů při výrobě třešňového likéru?

Abyste to měli jednodušší, nabídli jsme vám nápovědu. Správnou odpověď jste tak mohli najít v článku Jak připravit hravý třešňový likér. A jak zněla? Červíky není třeba odstraňovat nijak speciálně. Jakmile třešně naložíme do alkoholu, červi postupně sami vyplavou. Před závěrečným zcezením je pak snadno sesbíráme z povrchu hladiny.

Všem soutěžícím děkujeme za účast. Dvaceti nížeuvedeným výhercům blahopřejeme a posíláme volné vstupenky. Ať se vám na výstavě Květy 2011 líbí. A vy, kteří jste tentokrát nevyhráli, zkuste to s námi v dalších soutěžích.    

Marie Přibíková, Teplice

Radka Pankivová, Nymburk

Petra Krejcarová, Praha 8

Adéla Nováková, Poděbrady

Marcela Dubinová, Kvasice

Hana Bolečková, Velešín

Blanka Krpcová, Rychnov nad Kněžnou

Petr Műller, Olomouc

Milan Herka, Hodonín

Stannislav Szkrobiš, Praha 5

Helena Košová, Mariánské Lázně

Miroslava Brhlová, Praha 8

Petra Hamplová, Šebetov

Iveta Janatová, Broumov

Inka Kličková, Brno

Jiří Kysela, Ostřešany

Lucie Hovorková, Dřenice

Marie Boháčková, Praha 4

Ludvík Maňák, Milovice

Barbora Klejchová, Hodonín

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Všechno o pěstování hortenzií. Co řešit na zahradě a co na terase?

Všechno o pěstování hortenzií. Co řešit na za…

Pro hortenzie jsou charakteristické velké nádherné květy nejrůznějších barev a typů. Jedna z nejoblíbenějších rostlin vám bude přinášet pouze radost, dokážete-li si s ní poradit. Jak na to?

29.  7.  2020 |