vytisknout velikost písma Soutěž o vstupenky na výstavu Flora Olomouc má své vítěze

Soutěž o vstupenky na výstavu Flora Olomouc má své vítěze

Dne 9. srpna 2012 jsme pro všechny čtenáře, kteří se chtějí podívat na výstavu Flora Olomouc, která bude zahájena ve čtvrtek 16. srpna, vyhlásili soutěž o vstupenky na tuto akci. Otázka zněla: Které dva druhy mexických tučnic se nejlépe hodí na chytání smutnic a velmi drobných mušek?

Správnou odpověď jste mohli najít v článku Otravní komáři? Zbaví vás jich některé masožravky! A jak zní? Nejlepších výsledků dosahují druhy Pinguicula moctezumae a Pinguicula gigantea.

Potěšilo nás, že některé ze čtenářů článek motivoval k rozhodnutí pořídit si nějakou z těchto zajímavých masožravých rostlin. Přejeme vám tedy úspěšné pěstování a kdoví, třeba si zmíněné druhy koupíte rovnou na Floře v Olomouci.

Každému z výherců, jejichž seznam uvádíme níže, posíláme po dvou vstupenkách, srdečně blahopřejeme a těšíme se, že se o své zážitky a případné fotografie z Flory Olomouc podělí v našem diskuzním fóru.

Naděžda Bednaříková, Velký Újezd

Milan Aue, Ostrava Habrůvka

Anna Sloupová, Olomouc

Markéta Turoňová, Lubojaty

Jiří Dvořák, Znojmo

Roman Štosek, Havířov

Marie Machalová, Kroměříž

Květoslava Synková, Slatinice

Tomáš Both, Valašské Meziříčí

Jana Večerková, Kroměříž

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Mátový sirup osvěží, ale také léčí. Udělejte jej zastudena, ať nezničíte účinné látky

Mátový sirup osvěží, ale také léčí. Udělejte …

Máta je tradiční bylinkou v českých zahrádkách, její pěstování je jednoduché a chuť výborná. Máte ještě pár týdnů, než zvadne a zaschne, tak si z ní udělejte skvělý sirup.

27.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A návod na pěstování

Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A ná…

Má šťavnatou dužinu, lahodnou, mírně nakyslou, osvěžující chuť. Vzdáleně připomíná fík, jde ale o plod opuncie. Pokud jste ho ještě neochutnali, o hodně jste přišli. Poradíme vám nejen, jak kaktusové fíky jíst a správně připravit, ale i jak opuncii pěstovat.

23.  9.  2020 |