vytisknout velikost písma Soutěž o vstupenky na letní Floru Olomouc 2011: známe vítěze

Osmnáctého července jsme vyhlásili pro čtenáře AbecedyZahrady.cz soutěž o vstupenky na letní etapu zahradnické výstavy Flora Olomouc 2011.

Ta se uskuteční ve dnech od 18. do 21. srpna a bude doprovázena zahradnickými trhy a veletrhem Hortifarm. Soutěžní otázka zněla: Co je nutné udělat předtím, než rostliny přihnojíme?

Správnou odpověď jste mohli najít v článku Letní péče o balkonové rostliny: chyby, které děláte . A jak zněla? Před použitím hnojiv, ať už kapalných, nebo v tuhé formě, je nutné rostliny zalít samotnou vodou. Jen tak dojde po přihnojení k rovnoměrnému roznesení živin v substrátu po celé nádobě.

Všem soutěžícím děkujeme za účast. Dvaceti nížeuvedeným výhercům blahopřejeme a posíláme volné vstupenky. Ať se vám na tradiční výstavě v Olomouci líbí. A vy, kteří jste tentokrát nevyhráli, zkuste to s námi v dalších soutěžích.

Daniela Petrtýlová, Praha 8

Jitka Lakatová, Týnec u Břeclavě

Hana Jedličková, Újezd u Brna

Milena Buřinská, Ratíškovice

Jan Němčanský, Svatobořice-Mistřín

Michaela Neubauerová, Vilémov

Marie Machalová, Obadala

Jana Kukuczková, Třinec

Ludmila Springerová, Planá nad Lužnicí

Marie Kolaříková, Spytihněv

Ludmila Trávníčková, Frýdek-Místek

Veronika Hynková, Doudleby nad Orlicí

Silvie Šopfová, Jiřice u Miroslavi

Marcela Grochalová, Kroměříž

Jana Mokrášová, Ratíškovice

Radmila Vlčíková, Přerov

Marián Vala, Litovel

Jiřina Dvořáková, Blatec

Radek Malý, Velká Bystřice

Zuzana Míčková, Drahanovice

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A návod na pěstování

Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A ná…

Má šťavnatou dužinu, lahodnou, mírně nakyslou, osvěžující chuť. Vzdáleně připomíná fík, jde ale o plod opuncie. Pokud jste ho ještě neochutnali, o hodně jste přišli. Poradíme vám nejen, jak kaktusové fíky jíst a správně připravit, ale i jak opuncii pěstovat.

23.  9.  2020 |