vytisknout velikost písma Soutěž o vstupenky na jarní Floru Olomouc: známe vítěze

Děkujeme všem čtenářům, kteří se zúčastnili soutěže o volné vstupenky na jarní etapu výstavy Flora Olomouc.  

Ptali jsme se vás, kolik kilogramů plodů muchovníku můžete sklidit z plně vzrostlého keře. Jak jsme vám napověděli, správnou odpověď, tedy že se jedná o osm až patnáct kilogramů plodů v závislosti na volbě odrůdy, jste mohli při troše pozornosti najít v článku Muchovník: keř do okrasných i užitkových zahrad.

Potěšila nás vaše hojná účast i zkušenosti s pěstováním muchovníku, jež jste nám popsali. Ti z vás, kteří tentokrát neodpověděli mezi nejrychlejšími, se mohou těšit na další příležitost. Všem níže uvedeným výhercům každopádně blahopřejeme, posíláme jim vstupenky a přejeme příjemný výlet!

Běla Kraidlová, Příbram

Jan Máchal, Brno

Karla Kozelková, Holešov

Martin Pospíšil, Zlín

Katka Šušková, Újezd

Ludmila Janečková, Chvalčov

Monika Josefíková, Přerov

Jana Metlíková, Dub nad Moravou

Iveta a Jiří Kulíškovi, Žlutava

Marie Machalová, Kroměříž

Marie Kadeřábková, Praha

Eduard Schwarz, Grygov

Světlana a Milan Janušovi, Vsetín

Alena Koutná, Olomouc

Marcela a Tomáš Grochalovi, Kroměříž

Božena Šušková, Olomouc

Marcela Bazgierová, Třinec

Alena Kolaříková, Lipovec

Petra Jelínková, Nový Malín

Šárka Svačinová, Luhačovice

Markéta Točoňová, Lubojaty

Veronika Hynková, Doudleby nad Orlicí

Jiří Polášek, Brno

Alena Máchalová, Ludkovice

Tomáš Žabička, Brno

Renata a Marek Zídkovi, Prostějov

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Mátový sirup osvěží, ale také léčí. Udělejte jej zastudena, ať nezničíte účinné látky

Mátový sirup osvěží, ale také léčí. Udělejte …

Máta je tradiční bylinkou v českých zahrádkách, její pěstování je jednoduché a chuť výborná. Máte ještě pár týdnů, než zvadne a zaschne, tak si z ní udělejte skvělý sirup.

27.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A návod na pěstování

Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A ná…

Má šťavnatou dužinu, lahodnou, mírně nakyslou, osvěžující chuť. Vzdáleně připomíná fík, jde ale o plod opuncie. Pokud jste ho ještě neochutnali, o hodně jste přišli. Poradíme vám nejen, jak kaktusové fíky jíst a správně připravit, ale i jak opuncii pěstovat.

23.  9.  2020 |