vytisknout velikost písma Soutěž o vstupenky na Floru Olomouc má své vítěze

Soutěž o vstupenky na Floru Olomouc má své vítěze

Dne 3. října 2012 jsme pro všechny čtenáře, kteří se chtějí podívat na výstavu Flora Olomouc, která bude zahájena ve čtvrtek 11. října, vyhlásili soutěž o vstupenky na tuto akci. Soutěžní otázka zněla: Jakými dvěma způsoby lze ušetřit peníze za vytápění zimních stanovišť přenosných rostlin? 

Správnou odpověď jste mohli najít v článku Říjnová péče o rostliny. A jak zní? Chcete-li ušetřit peníze za vytápění zimních stanovišť přenosných rostlin, podložte květináče polystyrenem a obalte je bublinkovou fólií, suchým listím nebo slámou.

Každému z výherců, jejichž seznam uvádíme níže, posíláme po dvou vstupenkách, srdečně blahopřejeme a těšíme se, že se o své zážitky a případné fotografie z Flory Olomouc podělí v našem diskuzním fóru. Těm, kteří nevyhráli, děkujeme za účast a věříme, že se jim rada ohledně přezimování rostlin bude hodit.

Petr Jáně, Prostějov

Zlatuše Studená, Luštěnice

Kateřina Mičková, Mořkov

Ludmila Trávníčková, Frýdek-Místek

Míla Gebauerová, Bílovec

Marie Zavadilová, Roudnice

Ludmila Voráčová, Určice

Jarmila Turčinová, Brno

Katka Boriková, Olomouc

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |