vytisknout velikost písma Smrdí vám myčka? Špatně myje? Víme, co s tím!

Díky myčce uspoříme až šedesát procent nákladů na energie. I ji však musíme čas od času „umýt“. Jinak se může stát, že se z ní začne šířit nepříjemný zápach a nádobí už nebude zářit čistotou. Vtipné a zároveň návodné video, jak vyčisti myčku najdete v úvodu článku.
Smrdí vám myčka? Špatně myje? Víme, co s tím!

Pravidelně čistěte filtr

Zabere vám to jen pár minut, ale ušetří vám to spoustu komplikací. Filtr se totiž rychle zanáší zbytky jídla a tuku, které se při každém mytí ze špinavého nádobí spláchnou. Pak dochází k tomu, že všechna znečištěná voda neodteče, zůstává na dně spotřebiče a během pár dnů se začne kazit. To zapříčiní, že se z myčky při každém otevření line do okolí nepříjemný odér.

Jednou za týden, maximálně za čtrnáct dnů, proto filtr vyndejte a důkladně ho propláchněte pod tekoucí horkou vodou. Pokud to nepomůže, vezměte si na pomoc jemný kartáček. Tím snadno dočistíte i ucpané drobné otvory filtru. Pak ho zase zašroubujte zpět. Nikdy myčku nepouštějte bez filtru!

Vyjmutí filtru bývá snadné, pokud si ale nevíte rady, podívejte se do návodu, který jste ke spotřebiči dostali.

Jak vyčistit pračku levně a bez chemie

Jak vyčistit pračku levně a bez chemie

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

16.  9.  2020 | | 2 N/A