Slavnostní otevření naučné stezky v Praze

Pokud se pohybujete v okolí Prahy 12, nenechte si ujít zajímavou akci, která se uskuteční v pátek 21. září. Jedná se o slavnostní otevření zbrusu nové naučné stezky nazvané Počítáme s vodou, kterou vybudovalo Ekocentrum Koniklec za podpory společnosti Nestlé a Městské části Praha 12. 

Nedaleko frekventované cyklotrasy A2 tak můžete najít dvě odpočinková místa s naučnými tabulemi zaměřenými na úlohu vody v kajině. Slavnost proběhne na Oddechové loučce (poblíž autobusové zastávky Na Šabatce a železniční zastávky Praha-Komořany) v 15.00 hodin, ale pro děti i dospělé je připraven zábavný a poučný program po celou dobu konání akce od 10.00 do 17.00 hodin.

cyklostezka.jpg
Kde novou naučnou stezku najdete; foto: Ekocentrum Koniklec 

Co nevíte o dešťové vodě

Dozvíte se, jakou úlohu hraje (nejen) dešťová voda v krajině a co se stane, když je vodní režim krajiny narušen. Hlavní ale je, že můžete přispět k tomu, aby se tato rovnováha obnovila.

V rámci této akce uvidíte nejen tabule naučné stezky, ale také zelenou střechu, jezírko a další prvky vybudované jako součást projektu. Milovníky rostlin určitě potěší možnost získat masožravou rostlinu a k ní navíc cenné rady od odborníka ze společnosti Darwiniana.

Doporučujeme

Články odjinud