vytisknout velikost písma Skočte do jara s novými odrůdami zeleniny

Šlechtitelé představili nové odrůdy, které prošly schválením a mohou se již tuto sezónu těšit ze sluníčka našich zahrad. Otestujte je sami!
Skočte do jara s novými odrůdami zeleniny
Po mrkvi ani nemrkni

U mrkve se jedná o odrůdy NELIX F1, NOVENO F, NIPOMO F1 či NECORAS F1. Vesměs jde o velmi hladké mrkve, s vynikajícím zdravotním stavem nati. 

Klepněte pro větší obrázek

Křupavé nakládačky

V posledních letech si získávají oblibu odrůdy polních okurek nakládaček. Nová odrůda AZTEC F1 přináší další vylepšení, jak ve vyšší odolnosti vůči chorobám, tak zejména v lepší konzistenci plodů, které zůstávají štíhlé a pevné i při přerůstání.

Klepněte pro větší obrázek

Květák čili karfiol

Květák jarní Beta  je velmi raná odrůda vhodná k rychlení a nejranější polní pěstování, odolná proti fialovění.

Klepněte pro větší obrázek

Sladké brukve s měkkou dužninou

U brukve je novou odrůdou KORRIDOR F1, odrůda, která nahrazuje odrůdu Konmar při nejčasnějších výsadbách. Další odrůda KORDIAL F1 je určena pro letní pěstování, kde doplňuje známou odrůdu Kompliment F1 a vyznačuje se vzpřímenou natí a vyšší kvalitou dužniny.

Klepněte pro větší obrázek

Cibule, slzavé údolí

Nové odrůdy cibule HYLINE F1 a HYBELLE F1 doplňují sortiment polopozdních odrůd. Významná je vynikající dlouhodobá skladovatelnost a odolnost k rašení při skladování. V cibuli sazečkové je novinkou odrůda FORUM F1 jako nejranější, určená pro přímý konzum a odrůda HERCULES F1 jako pozdní, velmi výnosná, s kvalitní slupkou, vhodná i ke skladování.

Klepněte pro větší obrázek

Paprika sladká jako med

Paprika zeleninová Amaryl je středně raná odrůda, středního až vysokého polovzpřímeného vzrůstu. Je určena k rychlení ve fóliovnících a sklenících. Rostliny jsou pevné, se světlezeleným velkým listem. Plody středně fialové barvy, středně velké, hladké, lesklé, v botanické zralosti červené až hnědočervené, s hmotností cca 180 g. Poloraná odrůda Kveta je vhodná k rychlení, plody mají kápiovitý tvar, barva plodů světle zelená/červená. Paprika zeleninová Heidi je určena hlavně pro pěstování ve fóliových krytech. Sladká poloraná odrůda je nižšího až středně vysokého vzrůstu. Plody má bíložluté, aromatické, šťavnaté, velmi dobré chuti. V botanické zralosti jsou středně červené. Průměrná váha plodu je 158 g. Vhodná pro přímý konzum i na konzervování.

Klepněte pro větší obrázek

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

12.  10.  2018 |
Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařovačky

Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařov…

Chcete si pořídit netradiční dekoraci, která navodí tu správnou atmosféru a všichni hosté ji navíc budou obdivovat? Pak se pusťte do výroby zimního svícnu ze zavařovací sklenice.

7.  11.  2018 |
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo nebo zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad.

5.  9.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

19.  9.  2018 |