vytisknout velikost písma Skočte do jara s novými odrůdami zeleniny

Šlechtitelé představili nové odrůdy, které prošly schválením a mohou se již tuto sezónu těšit ze sluníčka našich zahrad. Otestujte je sami!
Skočte do jara s novými odrůdami zeleniny
Po mrkvi ani nemrkni

U mrkve se jedná o odrůdy NELIX F1, NOVENO F, NIPOMO F1 či NECORAS F1. Vesměs jde o velmi hladké mrkve, s vynikajícím zdravotním stavem nati. 

Klepněte pro větší obrázek

Křupavé nakládačky

V posledních letech si získávají oblibu odrůdy polních okurek nakládaček. Nová odrůda AZTEC F1 přináší další vylepšení, jak ve vyšší odolnosti vůči chorobám, tak zejména v lepší konzistenci plodů, které zůstávají štíhlé a pevné i při přerůstání.

Klepněte pro větší obrázek

Květák čili karfiol

Květák jarní Beta  je velmi raná odrůda vhodná k rychlení a nejranější polní pěstování, odolná proti fialovění.

Klepněte pro větší obrázek

Sladké brukve s měkkou dužninou

U brukve je novou odrůdou KORRIDOR F1, odrůda, která nahrazuje odrůdu Konmar při nejčasnějších výsadbách. Další odrůda KORDIAL F1 je určena pro letní pěstování, kde doplňuje známou odrůdu Kompliment F1 a vyznačuje se vzpřímenou natí a vyšší kvalitou dužniny.

Klepněte pro větší obrázek

Cibule, slzavé údolí

Nové odrůdy cibule HYLINE F1 a HYBELLE F1 doplňují sortiment polopozdních odrůd. Významná je vynikající dlouhodobá skladovatelnost a odolnost k rašení při skladování. V cibuli sazečkové je novinkou odrůda FORUM F1 jako nejranější, určená pro přímý konzum a odrůda HERCULES F1 jako pozdní, velmi výnosná, s kvalitní slupkou, vhodná i ke skladování.

Klepněte pro větší obrázek

Paprika sladká jako med

Paprika zeleninová Amaryl je středně raná odrůda, středního až vysokého polovzpřímeného vzrůstu. Je určena k rychlení ve fóliovnících a sklenících. Rostliny jsou pevné, se světlezeleným velkým listem. Plody středně fialové barvy, středně velké, hladké, lesklé, v botanické zralosti červené až hnědočervené, s hmotností cca 180 g. Poloraná odrůda Kveta je vhodná k rychlení, plody mají kápiovitý tvar, barva plodů světle zelená/červená. Paprika zeleninová Heidi je určena hlavně pro pěstování ve fóliových krytech. Sladká poloraná odrůda je nižšího až středně vysokého vzrůstu. Plody má bíložluté, aromatické, šťavnaté, velmi dobré chuti. V botanické zralosti jsou středně červené. Průměrná váha plodu je 158 g. Vhodná pro přímý konzum i na konzervování.

Klepněte pro větší obrázek

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

Rok co rok si pořizujete vánoční hvězdu, ale její konec bývá neslavný? Na vině je jedna či hned několik pěstitelských chyb, jichž se dopouštíte. Zjistěte, co děláte špatně, a řiďte se našimi radami.

6.  12.  2017 |
Nezapomeňte si nastříhat barborky!

Nezapomeňte si nastříhat barborky!

Se svátkem Barbory, který připadá na čtvrtý prosinec, je spojen starý lidový zvyk. S pomocí v tento den natrhaných větviček, označovaných na památku panny a mučednice jako barborky, si svobodná dívka může předpovědět svatbu.

4.  12.  2017 |
Adventní věnec tradiční i netradiční. Vyrobte si ho za pár korun!

Adventní věnec tradiční i netradiční. Vyrobte…

Je tu první adventní neděle a s ní i čas zapálit první svíčku na adventním věnci. Pokud ho ještě nemáte, nepanikařte. Vyrobit si ho můžete i rychle a levně, jen z toho, co máte doma. Pro inspiraci pro vás máme více než padesát fotek.

1.  12.  2017 |
Vánoce 2017: Jaké jsou aktuální trendy? Podívejte se v galerii!

Vánoce 2017: Jaké jsou aktuální trendy? Podív…

Chcete být "in" a zajímají vás aktuální trendy ve vánoční výzdobě? Letos jim vévodí fialová, bílá a přírodní materiály. Pro inspiraci jsme pro vás vybrali více než sedmdesát fotografií dekorací v modních barvách.

29.  11.  2017 |
Studený porcelán: Jak vyrobit ozdoby na stromeček ze škrobu a jedlé sody

Studený porcelán: Jak vyrobit ozdoby na strom…

Hmota, které se říká studený porcelán, je lehká, tvárná, skvěle vypadá, a co je nejdůležitější, připravíte ji doma za pár korun. Vyzkoušejte to! Vyrobte si z ní třeba nové vánoční ozdoby. Našli jsme pro vás návod na jejich výrobu.

9.  12.  2017 |