vytisknout velikost písma Skočte do jara s novými odrůdami zeleniny

Šlechtitelé představili nové odrůdy, které prošly schválením a mohou se již tuto sezónu těšit ze sluníčka našich zahrad. Otestujte je sami!
Skočte do jara s novými odrůdami zeleniny
Po mrkvi ani nemrkni

U mrkve se jedná o odrůdy NELIX F1, NOVENO F, NIPOMO F1 či NECORAS F1. Vesměs jde o velmi hladké mrkve, s vynikajícím zdravotním stavem nati. 

Klepněte pro větší obrázek

Křupavé nakládačky

V posledních letech si získávají oblibu odrůdy polních okurek nakládaček. Nová odrůda AZTEC F1 přináší další vylepšení, jak ve vyšší odolnosti vůči chorobám, tak zejména v lepší konzistenci plodů, které zůstávají štíhlé a pevné i při přerůstání.

Klepněte pro větší obrázek

Květák čili karfiol

Květák jarní Beta  je velmi raná odrůda vhodná k rychlení a nejranější polní pěstování, odolná proti fialovění.

Klepněte pro větší obrázek

Sladké brukve s měkkou dužninou

U brukve je novou odrůdou KORRIDOR F1, odrůda, která nahrazuje odrůdu Konmar při nejčasnějších výsadbách. Další odrůda KORDIAL F1 je určena pro letní pěstování, kde doplňuje známou odrůdu Kompliment F1 a vyznačuje se vzpřímenou natí a vyšší kvalitou dužniny.

Klepněte pro větší obrázek

Cibule, slzavé údolí

Nové odrůdy cibule HYLINE F1 a HYBELLE F1 doplňují sortiment polopozdních odrůd. Významná je vynikající dlouhodobá skladovatelnost a odolnost k rašení při skladování. V cibuli sazečkové je novinkou odrůda FORUM F1 jako nejranější, určená pro přímý konzum a odrůda HERCULES F1 jako pozdní, velmi výnosná, s kvalitní slupkou, vhodná i ke skladování.

Klepněte pro větší obrázek

Paprika sladká jako med

Paprika zeleninová Amaryl je středně raná odrůda, středního až vysokého polovzpřímeného vzrůstu. Je určena k rychlení ve fóliovnících a sklenících. Rostliny jsou pevné, se světlezeleným velkým listem. Plody středně fialové barvy, středně velké, hladké, lesklé, v botanické zralosti červené až hnědočervené, s hmotností cca 180 g. Poloraná odrůda Kveta je vhodná k rychlení, plody mají kápiovitý tvar, barva plodů světle zelená/červená. Paprika zeleninová Heidi je určena hlavně pro pěstování ve fóliových krytech. Sladká poloraná odrůda je nižšího až středně vysokého vzrůstu. Plody má bíložluté, aromatické, šťavnaté, velmi dobré chuti. V botanické zralosti jsou středně červené. Průměrná váha plodu je 158 g. Vhodná pro přímý konzum i na konzervování.

Klepněte pro větší obrázek

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak připravit rybízové víno

Jak připravit rybízové víno

Pokud vám na zahradě roste několik keřů rybízu a letos vás čeká bohatá sklizeň, popřemýšlejte, jak plody zpracovat. Jednu z mnoha variant představuje rybízové víno, které bývá označováno za nejchutnější mezi ovocnými.

3.  7.  2018 |
Pět nejlepších receptů z cukety naslano i nasladko

Pět nejlepších receptů z cukety naslano i nas…

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  6.  2018 | | 2 N/A
Jak připravit svatojánský likér: Ořechovice krok za krokem

Jak připravit svatojánský likér: Ořechovice k…

Noc na svatého Jana chápali naši předkové jako magickou. Během ní trhali nezralé ořechy, z nichž připravovali svatojánský likér. Chcete si ho také vyrobit? Ponocovat kvůli tomu nemusíte. Vyzkoušejte náš recept na ořechovku z vodky. Chutnat vám bude, ať už ořechy natrháte kdykoli, a čarovné účinky bude mít také, pokud jí vypijete dostatečné množství.

20.  6.  2018 |
Hortenzie: Nejčastější chyby v pěstování

Hortenzie: Nejčastější chyby v pěstování

Záhonové i nádobové hortenzie mají podobné nároky. Pokud nekvetou, bývá příčinou pěstitelská chyba. Podívejte se na jejich přehled a zjistěte, co vaší rostlině pomůže.

6.  6.  2018 |
Jak správně provést letní řez ovocných stromů a keřů

Jak správně provést letní řez ovocných stromů…

Prořezáváte ovocné stromy a keře až po sezoně? Tak to je chyba. Letní řez totiž omezuje bujení a podporuje tvorbu květních pupenů, a díky tomu přispívá k bohatší a kvalitnější úrodě. Kdy přesně prořezat jabloně, hrušky, meruňky a další dřeviny, jak postupovat a na co určitě nezapomenout?

11.  7.  2018 |