vytisknout velikost písma Semena palem a cykasů jdou na dračku!

Milí čtenáři, nedávno jsme vás informovali o zajímavé výstavě palem a cykasů, kterou pořádá pražská Botanická zahrada. Ukázalo se, že možnost koupit si semena téměř dvaceti druhů vybraných exemplářů přilákala nečekané množství návštěvníků, kteří brali nabídku semen doslova útokem. A i když pracovníci Botanické zahrady doplnili zásoby, je jasné, že dlouho nevydrží.

Ačkoli výstava bude probíhat dál, konkrétně do 4. února (denně mimo pondělí 9 - 16 hodin) 2007 v tropickém skleníku Fata Morgana, semena si můžete koupit naposledy právě o tomto víkendu. Podle Vlastíka Rybky, kurátora sbírky a výstavy zároveň, jde o druhy, které lze úspěšně pěstovat v běžně vytápěných bytech: "Ovšem v prodeji jsou i chladnomilné palmy, které je možné na větší část roku umístit pod širé nebe." Těm by asi nevadila ani letošní zima...

Semena jsou balena v sáčcích po pěti kusech u cykasů a po deseti kusech u palem a cenové rozpětí se pohybuje od pětadvaceti korun do sta korun za balíček, přičemž klíčivost se pohybuje kolem devadesáti procent. Máte-li tedy v plánu návštěvu této výstavy spojenou s koupí nabízených semen, neváhejte a v sobotu či neděli si udělejte výlet do skleníku Fata Morgana.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

12.  10.  2018 |
Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařovačky

Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařov…

Chcete si pořídit netradiční dekoraci, která navodí tu správnou atmosféru a všichni hosté ji navíc budou obdivovat? Pak se pusťte do výroby zimního svícnu ze zavařovací sklenice.

7.  11.  2018 |
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo nebo zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad.

5.  9.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

19.  9.  2018 |