vytisknout velikost písma Sekvojovec obrovský: seznamte se s králem stromů

Sekvojovec obrovský: seznamte se s králem stromů

Zajímavá přednáška se uskuteční dnes mezi 17. a 19. hodinou v brněnském Domě ochránců přírody (Panská ulice 9, 3. patro). Ing. Miroslav Čapek, CSc., seznámí posluchače se sekvojovcem obrovským, králem stromů a živoucí fosilií.

Promluví o charakteristice a vědeckém popisu tohoto druhu, o historii jeho objevení i původním a současném rozšíření. Připomene lokality ve Spojených státech amerických, v nichž se sekvojovce vyskytují, porovná je se sekvojemi i jinými druhy dřevin.

Víte, že sekvojovec obrovský se rodí z ohně?

Víte, že sekvojovec obrovský se rodí z ohně?

Zabývat se bude také lokalitami introdukce v České a Slovenské republice či pěstováním sekvojovce u nás a ve světě. Na přednášce bude prezentován i bohatý obrazový materiál jak z oblasti přirozeného rozšíření sekvojovců, tak ze zemí, kde byly introdukovány.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |