vytisknout velikost písma Samostatné jídelny se vrací do módy. Ve které z nich by chutnalo vám?

V poslední době bylo trendem kuchyňské a obývací prostory propojovat. Teď se ale zase lidé začínají vracet k samostatným jídelnám. V nich si totiž můžete vychutnat nejen dobré jídlo, ale především společné chvíle s celou rodinou u jednoho stolu. Pro vaši inspiraci jsme našli přes čtyřicet těch nejkrásnějších jídelen z celého světa. Pokochejte se!

V Itálii, Francii, Španělsku, ale i mnoha dalších zemích světa lidé dobře vědí, jak důležité je společné stolování. Jídelna je tam srdcem každého domu. Celá široká rodina se alespoň jednou denně sejde u večeře, o víkendu a svátcích si pak užívají i společné snídaně a obědy. Žádný spěch, jen klid, pohoda a dobré jídlo, během nějž si všichni povídají. V tom se liší od nás, kteří jsme byli vychováni v tom, že u jídla se nemluví. Právě tyhle společné okamžiky ale rodinu stmelují.

Nejkrásnější bílé kuchyně. Kterou byste si vybrali?

Nejkrásnější bílé kuchyně. Kterou byste si vybrali?

I proto je fajn, že samostatné jídelny znovu začínají být v kurzu. Samozřejmě, že v malém panelákovém bytě těžko vyhradíte jednu z místností jen pro tyto účely a buďto máte jídelní kout v obýváku, nebo v kuchyni. Pokud ale tu možnost máte, určitě neváhejte. A pokud ne, zkuste si alespoň někde vytvořit jídelní kout oddělený třeba paravánem, posuvnými dveřmi, prosklenou stěnou a podobně. Chybět nemůže prostorný stabilní stůl, který ale klidně může být rozkládací. Na tvaru nezáleží. Na výběr jsou jídelní stoly obdélníkové, čtvercové, kulaté nebo oválné. Samozřejmostí by měly být také pohodlné židle.

Pokud si stále neumíte představit, jak taková jídelna může vypadat, podívejte se do naší fotogalerie v úvodu článku. Pro vaši inspiraci jsme vybrali více než čtyřicet jídelen v různých stylech.

Top trendy v kuchyních pro podzim 2018. Vylepšete svoji starou kuchyň

Top trendy v kuchyních pro podzim 2018. Vylepšete svoji starou kuchyň

Jak obložit prostor za kuchyňskou linkou? Inspirujte se v galerii

Jak obložit prostor za kuchyňskou linkou? Inspirujte se v galerii

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

16.  9.  2020 | | 2 N/A