vytisknout velikost písma Růžové keříky v nádobách

O zazimování růží jsme toho napsali už hodně, ale zatím jsme se nevěnovali problematice zazimování exemplářů, které pěstujeme v nádobách.

Nejdříve se postarejte o nádoby…

Je jasné, že v porovnání se záhonovými růžemi jsou tyto v daleko větší míře vystaveny síle mrazu. Na zeminu působí nízká teplota ze všech stran, takže promrzá rychleji.

Pěstební nádoby je proto třeba obalit rohožemi, jež budou fungovat jako základ izolace. Nejlépe se k tomu hodí rohože kokosové či rákosové. Ty se naplní slámou nebo listím a zvenčí ještě překryjí nepropustnou fólií.

… potom o růže

Větve růží samozřejmě nemůžeme nechat jen tak, před teplotními výkyvy a mrazem je ochrání smrkové větvičky. Chvojí navěsíme v co největším počtu mezi výhony růží.

Zapomenout nesmíme ani na místo štěpování, které patří k nejcitlivějším, a tedy nejohroženějším.

U záhonových růží je to jednoduché – toto místo zakryjeme zeminou tak, aby bylo alespoň pět centimetrů pod povrchem země. To si u rostlin v nádobách nemůžeme dovolit, protože zemina by popadala ven. Řešení? Obalíme je dostatečným množstvím juty.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |