vytisknout velikost písma Růže, královna květin

Až do poloviny listopadu je možné sázet růže.

Koupíte-li si rostlinu v kontejneru, nemusíte se o její kořeny po cestě domů starat, koupíte-li si růži prostokořennou, dejte pozor, aby vám kořeny během přepravy nezaschly. Zabalte je do mokrého hadru, případně do navlhčených novin.

V případě, že rostlinu vysazujete na místo, kde už růže rostly, vyměňte půdu, aby byla čerstvá a plná živin.

Výhony zkraťte ještě před výsadbou na dvacet centimetrů , prostokořenné růže nechte navíc pět hodin ve vodě.

Jáma má být hluboká i široká minimálně čtyřicet centimetrů. Po zkypření jejího dna a stěn zasaďte růži tak, aby byl její krček asi pět centimetrů pod povrchem půdy.

Rostlinu zahrňte zeminou, přitlačte, poté jí zatřeste a opět přisypte substrát. Pokuste se z něj vytvořit mísu se zdviženým okrajem, aby voda, kterou růži zavlažíte, nevytekla pryč. Vodou nešetřete.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |