vytisknout velikost písma Rozkvetlé Vánoce

Vánoce máme spojeni především s voňavým jehličím, jmelím a trnovou korunou. Proč si ale odpírat krásu cibulovin a čekat až na jaro?

Ideální rostlinou, která zkrášlí váš stůl, je amarylis. Pokud chcete, aby rozkvetl právě v době svátků, nastal pravý čas pro zakoupení jeho cibulí. A protože se budete podílet na jeho růstu, určitě vám o to více přiroste k srdci.

Klepněte pro větší obrázek
Květy existují v různých barvách

Až si cibuli pořídíte (seženete ji bez problémů ve většině zahradnictví), zkraťte jí nůžkami před samotným sázením dlouhé kořeny. Květináč vyberte tak, aby kolem cibule zůstaly asi dva centimetry místa. Substrát použijte běžný, určený pro pokojové rostliny. Pozor, cibule má být v zemině vsazená jen do poloviny.

Zeminu po výsadbě mírně zvlhčete a amarylis zalijte více teprve tehdy, když květní stvol doroste do výšky kolem dvaceti centimetrů.

Rostlinu v květináči postavte na teplé, světlé místo a za čtyři až šest týdnů se dočkáte prvních poupátek.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |