vytisknout velikost písma Rostliny pro balkony a terasy: jak je vybrat a pěstovat poradí odborníci

Rostliny pro balkony a terasy: jak je vybrat a pěstovat poradí odborníci

Územní sdružení Českého zahrádkářského svazu Brno-venkov zve všechny zájemce, kteří se chtějí dozvědět praktické informace o pěstování rostlin, na sobotu 4. ledna, kdy pořádá přednášky na téma knotového zavlažování a venkovních nádobových květin.

Přednášky se uskuteční v Brně, ve druhém patře sálu na Křenové ulici 67 (jezdí sem tramvaje číslo 8, 9 a 10 nebo trolejbusy 31 a 33, zastávka Masná) v čase od 9.00 do 13.00 hodin v následujícím pořadí:

  • 9.00 až 10.55: Pěstební systémy s knotovým zavlažováním (přednese Petr Lebiš, majitel zahradnictví v Boskovicích, propagátor knotové závlahy)
  • 11.05 až 13.00: Sortiment květin pro pěstování v nádobách na balkonech a terasách (přednese Pavel Rubeš, emeritní vedoucí výroby květin Agro Brno-Tuřany) 

Členové Českého zahrádkářského svazu mají po předložení platného průkazu vstup na akci zdarma, nečlenové z řad široké veřejnosti zaplatí 40 Kč.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |