vytisknout velikost písma Rostliny, jejichž výsadbu byste měli nechat na jaro

Krásné, ale choulostivé

Laskavé podzimní počasí nám stále ještě umožňuje vysazovat užitkové i okrasné dřeviny. Existují ale i druhy, pro něž je po určitou dobu po vysazení typická choulostivost.

S jejich umístěním do zahrady byste proto měli počkat až na jaro. Patří k nim například komule (Buddleja), třezalka (Hypericum) a čilimník (Cytisus).  

Když už je máme doma

Může se ale stát, že je již máte koupené. Jak si poradit? Pokud tato varianta nastane, musíte jim přes zimu poskytnout zvláštní ochranu, jinak zmrznou.

Stejně choulostivé po vysazení jako uvedené keře jsou i některé popínavé a plazivé rostliny – plamének (Clematis), podražec (Aristolochia), vistárie (Wisteria) či opletka čínská (Fallopia aubertii).  

Kdo si počká, ten se dočká

I když byste si přáli, aby už zdobily vaši zahradu, odolejte. Museli byste je totiž kupovat dvakrát.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |