vytisknout velikost písma Řezané květiny vydrží ve váze déle i bez vaší péče!

Řezané květiny vydrží ve váze déle i bez vaší péče!

Nové produkty, které jsou založeny na využití nanomateriálů, přinášejí inovace v celé řadě oblastí. Jednou z nich je také floristika. Česká společnost Advanced Materials-JTJ vyvinula účinný prostředek, který umožňuje prodloužení životnosti řezaných květin.

O květiny ve váze se nemusíte starat, přesto vydrží déle čerstvé

Je vhodný jak pro použití v domácích podmínkách, tak i u profesionálů, jimž sníží ztráty vznikající při skladování rostlin. Jeho název je Flower Nano Protection Flower.

Jedná se o zdraví a životnímu prostředí neškodnou vodnou suspenzi nanočástic anorganických materiálů, díky níž není nutné květiny ve váze seřezávat nebo měnit jim vodu.

Klepněte pro větší obrázek
Detail rozdílu mezi květem růže neošetřeným přípravkem Flower Nano Protection (váza nalevo) a ošetřeným (váza napravo) po dvaceti dnech; foto: Advanced Materials-JTJ

V porovnání se stávajícími prostředky prodlužuje jejich životnost až dvojnásobně. U květin nemocných nebo napadených hnilobou ještě před vložením do vázy k prodloužení životnosti nedochází.

Výrobci mysleli i na milovníky orchidejí

Pro zákazníky jsou k dispozici dva typy suspenze: Flower Nano Protection slouží k ošetření všech běžných řezaných květin, jako jsou například růže, gerbery, tulipány, karafiáty či frézie, a Flower Nano Protection calcium free je určen pro orchideje a další rostliny, které nesnášejí vápník.

Jak přípravek funguje? Materiál obsažený v suspenzi se usadí na stonku květin, který chrání před bakteriemi, zabraňuje rozvinutí hnilobných procesů a zvyšuje prostupnost vody do stonku. Účinnost prostředku posiluje přístup denního světla k nádobě s vodou, v níž jsou květiny přechovávány.

Na ošetření vody v průměrně velké váze stačí 5 mililitrů suspenze. Mléčný zákal se usadí během dne. Domácí i zahraniční zákazníci si přípravek mohou nakoupit u společnosti Advanced Materials-JTJ v balení po 0,25 litru a 1 litr. Maloobchodní cena sáčku by neměla překročit 10 Kč.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |