vytisknout velikost písma Renovujeme trávník po zimě: Co dělat, aby byl pěkný celý rok

Někdy stačí jen hrábě a trochu hnojiva, aby se trávník po zimě vzpamatoval, ale co když je plný mechu, holých míst a vypadá jako tankodrom?
Renovujeme trávník po zimě: Co dělat, aby byl pěkný celý rok

Rychlá pomoc

Po několika letech trávník ztrácí na atraktivitě. Rozmnoží se plevel či mech a pak nezbývá než přistoupit k regeneraci. Nejprve trávník posekáme, pak ho prořízneme, přihnojíme (ideální jsou hnojiva s postupným uvolňováním živin) a důkladně zavlažíme. Pokud je trávník silně zaplevelený, ošetříme ho vhodným postřikem. Na mech je třeba použít specializovaný přípravek. V rámci renovace trávníku bude nutné zarovnat ostrým nožem i jeho okraje, získá tak udržovanější vzhled.

Nepěkný trávník? Nahraďte jej půdokryvnými rostlinami

Nepěkný trávník? Nahraďte jej půdokryvnými rostlinami

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |