vytisknout velikost písma Rekonstruujeme koupelnu: Jakou podlahu vybrat a proč

Už dávno neplatí, že na podlahu v koupelně patří jen keramická dlažba. I když tyto prostory mají specifické klima, omezovat se příliš nemusíte. Materiálů, které splňují všechny požadavky, je dnes už velké množství. Vyberte si podle svého vkusu. Prozradíme vám, jaké jsou jejich výhody i nevýhody.

Linoleum

PVC podlahové krytiny jsou cenově přijatelné a nenáročné na údržbu. Oproti dlažbě dobře tlumí hluk, jsou pružné, měkké, teplé na dotyk. Linoleum má jednolitý povrch, který se dobře čistí a zároveň eliminuje pronikání vlhkosti. Přesto je nejlepší zvolit to, které se dodává v celých rolích.

Vybírat můžete z nepřeberné škály barev, odstínů a vzorů. Nevýhodou je, že snese podstatně méně mechanického zatížení. Při neopatrném zacházení se může i poškodit. Při pokládce je nutná preciznost, jinak hrozí, že pod něj bude zatékat. Lepší je proto zadat práci odborníkovi.

Jak vzkřísit starou dlažbu: Obnovit, nebo opravit?

Jak vzkřísit starou dlažbu: Obnovit, nebo opravit?

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |