vytisknout velikost písma Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Dietáři, kteří bijí na poplach kvůli vysoké konzumaci cukru, mají zaostřeno i na kečup. Jedna porce kečupu, to je zhruba 17 gramů, totiž obsahuje 4 gramy cukru, což je jedna kostka cukru. Jenže zapomínají na to, že kečup je velmi zdravý, vědci prokázali, že pravidelná konzumace kečupu vede ke snížení hladiny cholesterolu v krvi. Kečup tak může pomoci v prevenci srdečních infarktů a mrtvic, navíc lykopen, barvivo, které rajčatům dává jejich barvu, přispívá k prevenci rakoviny prostaty.

Netradiční recepty na zpracování úrody

Netradiční recepty na zpracování úrody

Takže když si vyrobíte domácí kečup, získáte vlastně kvalitní pochutinu, u vlastní výroby si navíc můžete sami regulovat obsah cukru.

Recept na kečup bez loupání rajčat

Tady je recept na rychlý domácí kečup bez zavařování a loupání rajčat. Jeho specialitou je, že obsahuje jablka.

Ingredience:

2 kg rajčat
250 g jablek
250 g cibule
30 g soli
150 g cukru
4 lžíce octu
0,3 lžičky skořice
1 lžička mleté papriky
5 hřebíčků
4 česneky
1 lžíce pepře celého
1 lžička tymiánu
3 ks bobkového listu
2 ks feferonky
1 lžíce nového koření

Jak zpracovat rajčata a papriky

Jak zpracovat rajčata a papriky


Postup:

Rajčata, cibuli a neoloupaná vyčištěná jablka nakrájíme. Dáme vařit a za občasného míchání rozdusíme. Vše rozmixujeme, přidáme cukr, sůl, ocet a všechno koření a dusíme 30 minut.

Směs přepasírujeme přes cedník a dusíme do potřebného zhoustnutí. Horký kečup plníme do lahví, uzavřeme a převrátíme dnem vzhůru. Necháme takto kečup vychladnout, potom dáme do chladu.

Poslední sklizeň rajčat: I zelené plody můžete zpracovat

Poslední sklizeň rajčat: I zelené plody můžete zpracovat

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Nejkrásnější jarní věnce na dveře. Inspirujte se!

Nejkrásnější jarní věnce na dveře. Inspirujte…

Pokud na vašich vchodových dveřích ještě stále visí vánoční věnec, je nejvyšší čas vyměnit ho za jarní. Rozkvetlá dekorace vchod nejen hezky ozdobí, ale při každém odchodu a příchodu domů vám zlepší náladu. Podívejte se pro inspiraci do naší velké fotogalerie, kde najdete více než padesát těch nejkrásnějších věnců z celého světa.

6.  3.  2019 |
7 věcí, na které musíte dát pozor při pěstování zamiokulkasu

7 věcí, na které musíte dát pozor při pěstová…

Zamiokulkas se v současnosti řadí mezi nejoblíbenější pokojové rostliny. Ač exotický, jeho pěstování není náročné. Je příkladem moderní rostliny – na trhu se objevil jen před pár lety, ale rychle si vydobyl své místo na slunci.

24.  10.  2018 |
Medvědí česnek je první jarní životabudič. Vyzkoušejte naše recepty

Medvědí česnek je první jarní životabudič. Vy…

Roste pouze na jaře a vychutnávat si ho můžete jen necelé dva měsíce. Jak ho v lese bezpečně poznat a odlišit ho od konvalinky? Jak ho pěstovat na zahradě? A co si z něj uvařit?

13.  3.  2019 |
Bylinky na balkon: Jaké jsou vhodné a jak je pěstovat

Bylinky na balkon: Jaké jsou vhodné a jak je …

Jsou voňavé, svěží, mají báječnou chuť. Čerstvé bylinky pozvednou každý pokrm. Využijete je při přípravě studené i teplé kuchyně. Hodí se do pomazánek, polévek, na brambory, k masu, na dezerty… Je proto skvělé mít je stále po ruce. Poradíme vám, jak si je snadno a úspěšně vypěstovat doma.

9.  3.  2019 |
Jak vypadá bršlice. Plevel, který zahrádkáři nenávidí a vegetariáni milují

Jak vypadá bršlice. Plevel, který zahrádkáři …

Každý zahrádkář zná tento úporný plevel a nejeden s ním bojuje celá léta. Lze se bršlice zbavit a je opravdu tak nebezpečná, jak se obecně tvrdí?

12.  3.  2019 |